Hopp til hovedinnholdet

Følelsen av at jeg kommer til å dø.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 15 år og er veldig forvirret. Jeg har hatt en følelse i de siste ukene (rundt 3 uker). Følelsen er ubeskrivelig. Jeg har vært i unormalt godt humør. Det pleier jeg ikke å være. Men jeg har en følelse av at noe kommer til å skje. Som om jeg eller en jeg har sterk tilknytning til kommer til å dø (vet ikke om det er overdrevent). Men det er ingen god følelse, det er på en måte en følelse av å være glad men at du sier farvel til alt rundt deg. Har hatt problemer med spising i det siste etter jeg har spydd 2 ganger under 2 av de 3 ukene. Og det føles ut som det har noe med det å gjøre. Jeg vet dette kanskje er veldig vanskelig å svare på, men jeg er desperat. Har pratet med moren min siden hun pleier å være veldig flink på sånne områder, men alt hun kommer frem til er at det er noe psykisk. Jeg er ikke helt sikker på om det er psykisk. Jeg klarer ikke å riste av meg den følelsen av at noe er galt. Det er bokstavelig talt alt jeg klarer å tenke på, hele dagen. Hjelp:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Det er flott at du har din mor å snakke med. Selv om dere er uenig om at det er psykisk er det fint at du har noen å diskutere dette med. 

Du beskriver at du har kastet opp og at du i ettertid har mistet litt matlyst, samt at du ikke vil eksistere lenger. Samtidig skriver du at du ikke har selvmordstanker. Du tenker at noe kommer til å skje og at du kommer til å dø.

Det er vanskelig å si noe hvorfor dette har oppstatt, men min umiddelbare tanke er om du er stresset for tiden? Du har hatt eksamen og du har slitt med matlysten. Matlysten kan endres etter å ha vært syk eller kastet opp, men man kan også miste matlysten av stress. Man kan også få katastrofetanker uten at det er noe grunn for det.

Katastrofetanker er veldig plagsomt for den som opplever det. Heldigvis får de fleste det bedre om de snakker med noen om det som er skummelt og truende, eller det man er redd for. 


Det som er flott er at du er i godt humør, men det er forståelig at det er slitsomt å ha vondt i maven, samt følelsen av å ha lyst å kaste opp og redselen for at du skal dø.  Hvis dette ikke går over vil jeg anbefale deg å ta kontakt med din fastlege for en vurdering og at du eventuelt kan bli henvist videre til BUP.

Lykke til!Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser