Hopp til hovedinnholdet

Sliter med selvskading, angst og depresjon. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lider av deppresjon! Jeg stoler ikke på noen Jeg har angst! Jeg redd for å si det til noen! Jeg sliter med selvskading å! Håper noen svarer på dette spørsmåle å kan hjelpe meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du skal gjøre er å snakke med dine foreldre og/eller med helsesøster på skolen der du går om det du sliter med av angst, depresjon og selvskading. Både dine foreldre og helsesøster kan du stole på og de vil hjelpe deg slik at du får det bedre med deg selv på sikt. Dersom du syntes det er vanskelig å snakke med andre om det du sliter med så kan du skrive ned en liten side om det du sliter med og vise dette til dine foreldre og/eller helsesøster. 

Jeg legger ved noen artikler her til deg som jeg tror du vil ha god nytte av å kikke litt på. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser