Hopp til hovedinnholdet

Dårlig opplevelse etter hasj, hvordan kan jeg føle meg normal igjen?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei, for 5 dager siden var jeg å besøkte noen venner i en annen by. Den ene kvelden var vi hos kjæresten av venninna mi. Jeg gikk på skole med dem og de har lenge snakket om at jeg burde prøve cannabis. Den kvelden hadde han noe liggende hjemme. Vi bestemte oss for å lage brownies. Jeg var gira på å prøve det en gang. Det endte med at jeg tok alt for mye. Ble kjempe paranoid og ville bare ut av hodet mitt. Det var kjempe ekkelt. Jeg spydde og hadde det helt jævelig. I ettertid har jeg vært veldig redd for at jeg har utviklet en psykisk lidelse selvom jeg vet jeg ikke har d. Har utrolig dårlig samvittighet, og klarer ikke å slutte å tenke på det. Vil bare glemme det, og jeg holder på å bli gal. Er veldig redd. Hva skal jeg gjøre? Vil bare føle meg normal. Håper på svar:) takk på forhånd.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som at du har hatt en ganske ubehagelig opplevelse. Her var det både snakk om et ganske stort inntak, og at du hadde lite eller ingen erfaring med cannabis fra før; sånn sett er det ikke unaturlig at du fikk en dårlig opplevelse.

Det beste du kan gjøre nå, er simpelthen å ta tiden til hjelp. Forsøk å ha et mest mulig positivt og avslappet tankesett, forsøk å tenke på andre (positive) ting, fyll tiden med positive aktiviteter, prøv å glemme ideen om at du har utviklet en psykisk lidelse (sjansen for dette er veldig lav), spis/drikk fornuftig og ha gode søvnrutiner - så er sjansen stor for at du gradvis vil føle deg bedre i nær fremtid.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Cannabis – hva er hasj og marihuana?

Cannabis (bildet er hentet fra www.colourbox.com).

Cannabis er det mest brukte illegale stoffet i Norge. Cannabis er samlebetegnelse på hasj, marihuana og cannabisolje. Les om hva som er forskjellen, og om stoffene THC og CBD som finnes i cannabis.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser