Hopp til hovedinnholdet

Kjærlighetsorg- burde jeg gi han mer tid, eller prøve å komme meg videre?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Ble dumpet for noen dager siden, tror jeg. Han sa an trengte tid for seg selv til å tenke og finne ut av ting. Han klarer ikke slutte å tenke på det som skjedde for 2mnd siden, da jeg var ute på fest, alene og ble kjempe full. Hadde visst klint med en jeg tidligere holdt på med (lå aldri med han på den tiden)og han hadde hatt hånden i buksa på meg. Husker ikke noe av det, bare noen få "bilder", som er veldig ubehagelig- lar ikke engång "typen" gjøre det på meg fordi jeg er usikker på megselv. Var ærlig med han om det og sa alt jeg husket. Han tok det bra, men var skuffet og lei seg, noe jeg skjønner. Virket som det gikk bra med oss etterpå, nesten bedre enn før, men så plutelig sier han at han klarer ikke være sammen med meg lenger, klarte ikke være i ett forhold akkurat nå. Han elsket meg ikke nok, og klarte ikke slutte å tenke på d som skjedde- men han ville heller ikke ha noen andre enn meg. Gjør så vondt. Burde jeg gi han mer tid og se hva som skjer, eller prøve å komme meg videre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Kjærlighetssorg gjør fryktelig vondt. Du har nettopp blitt dumpet så det er forståelig at du er helt knust. Du lurer nå på om du skal gi han mer tid eller om du skal prøve å komme deg videre. Det er vanskelig å svare på. Hvis du bestemmer deg for å gi han litt mer tid bør du bestemme deg for hvor lenge du skal vente på han. Ikke la det gå all evighet uten at du får et svar fra han. På et tidspunkt må du bestemme deg for å gå videre uten han i livet ditt. 

Det er mange ulike måter å takle en kjærlighetsorg på, og det handler mye om å ta tak i seg selv og følelsene sine, og ikke la dem ta overhånd. Det kan ta tid å komme over en kjærlighetsorg. La deg selv få lov til å gråte og sørge over at det ikke ble dere, men la deg selv også få lov å ha noen pauser der du "tvinger" deg til å gjøre hyggelige ting.

Det er dessverre ingen vidunderkur for kjærlighetssorg, men ikke fortreng følelsene dine, de forsvinner ikke av den grunn. Det er vanlig at man tenker på bare de gode stundene man har hatt sammen. Når du tenker på han kan du også ta med de negative egenskapene hans.

Hvis du bestemmer deg for det, vil du komme fortere over han enn om du pleier og steller med de gode minnene. Følelsene vil blekne etterhvert. Tiden jobber med deg. Erkjenn at dette kan ta tid, men at det faktisk vil gå over. Prøv å unngå han så mye som mulig. For en periode kan det også være lurt å holde litt avstand. Kanskje også for hans del. Hvis han er usikker på følelsene overfor deg trenger han nok litt tid alene. Da får han kanskje også tid til å savne deg. 

Gjør ting som du liker og vær sammen med venner som bygger deg opp og gir deg positiv bekreftelse. Selv om du kanskje bare har lyst å være for deg selv, så tving deg til å være sammen med andre. Det kan få deg til å tenke på noe annet.

Det er viktig at du i denne fasen ikke begynner å isolere deg og dyrke sorgen. Da kan nemlig sorgprosessen ta lengre tid. Vær aktiv. Ikke vær så mye alene hjemme, da er det lett for at de tunge tankene kommer.

Fysisk trening kan også være en fin måte å komme seg over bruddet. Hvem har vel tid til å sørge mitt i en løpetur eller trene styrketrening? Når man trenger blir også kroppens naturlige lykkestoff (endorfiner) utløst. Fysisk trening kan også hjelpe på det mentale, og det kan bli lettere for deg å komme deg videre i ditt liv.

Jeg ønsker deg lykke til!Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser