Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sint og irritert og ønsker å slå noen ned!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 13. Sliter med selvbilde, mat osv. Men er ofte sint og irritert uten at jeg kan si en god grunn til hvorfor. Kjenner nesten hele tiden at jeg vil slå ned noen. Har vurdert helt seriøst å gjøre det. Hva skal jeg gjøre? Har jeg et problem?

Besvart 19.06.2018 15:03
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i ung.no.

Det høres kjempefrustrerende ut å være sint og irritert hele tiden, og dette helt uten grunn!

Sinne er en følelse som alle har, som er veldig viktig. Når man kjenner på sinne er dette som regel en følelse som gir signal til oss om at en grense er nådd og man må si fra. Det å kjenne på sinne, og tanker/fantasier knyttet til dette er normalt og noe alle opplever. Noen ganger kan man føle så sterkt at man opplever å miste kontrollen over handlingene sine, som det høres ut som du er redd for.

Jeg vet ikke om dette gjelder for deg, men noen ganger kan det være andre følelser som ligger under sinnet, som redsel, tristhet eller skam, som gjør sinnet ekstra sterkt. Du sier litt om at du sliter med ditt selvbilde og forholdet til mat, og dette kan gi seg utslag i sinne og andre følelser.

Da kan det være lurt å snakke med en voksen du stoler på om dette, for eksempel mor eller far, helsesøster på skolen din eller helsestasjon for ungdom.

Helsesøster har erfaring å snakke med ungdom om mange ulike temaer og kan hjelpe deg med sinn kunnskap og erfaring.

Les gjerne artiklene nedenfor.

Håper du har fått svar på ditt spørsmål og ønsker deg masse lykke til videre.

 

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sinna
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sinna