Hopp til hovedinnholdet

Jeg og noen venner stusser på en i klassen som oppfører seg veldig rart...

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg og noen venner stusser litt på en i klassen som oppfører seg veldig rart. Han må ha alt perfekt og blir veldig sur viss ikke det blir som han vil som han retter på bilder og ting som ligger litt skjevt. Når han får en spastisk latter så ler han i 2-3 sek og deretter blir han veldig alvorlig. Jeg og andre i klassen har observert dette lenge. Vi tror han har noe forstyrrelse med tvangshandlig-tanker eller Bipolar forstyrrelse. Håper jeg får svar så fort så mulig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Du skriver at en gutt i klassen blir sur om ting ikke er perfekt, retter på bilder og ler på en spesiell måte.

Jeg synes ikke dere skal spekulere i hva dette er. Om dere lurer bør dere heller snakke med læreren deres. Læreren vet nok om det er noe med denne gutten.

Læreren kan ikke uten videre forteller dere hva det er på grunn av taushetsplikten. Likevel er det lurt at dere sier noe om det slik at læreren kan be om tillatelse til å informere klassen. Rykter og spekulasjoner fører aldri til noe bra. Det å gi informasjon vil derimot gi forståelse og kanskje hjelpe han å bli godtatt i klassen som den han er.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Taushetsplikt i skolen

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser