Hopp til hovedinnholdet

Jeg er dønn seriøst helt alene for tiden.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg er dønn seriøst helt alene for tiden. Min far tok selvmord for noen år siden. Jeg har blitt mobbet på barneskolen. Blitt voldtatt for noen år siden. Flere av mine nære familie medlemmer er død og gode venner fra barndommen har falt vekk sakte men sikkert. Min mor fikk kreft for et år tilbake men hun er fortsatt under behandling og jeg føler at jeg har mistet henne som mor og det er det som plager meg. Jeg og mamma hadde et sterkt bånd men nå er det visnet litt bort. Selvtilliten og troen på meg selv forsvinner også. Ingenting er gøy lenger. Selv om hun er lei seg og trenger folk å ta d ut på så er det veldig vondt at det skal være meg. Det trekker meg ned til 0 og jeg føler at jeg har mistet meg selv og livet mitt pga dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Det er trist å lese at du har opplevd så mye vondt og jeg forstår at det gjør det ekstra vanskelig for deg når du nå opplever at moren din glir fra deg. 

Jeg tenker det vil være veldig godt for deg å få snakket med noen voksne om hvordan du har det og få sortert følelser og tanker knyttet til de vonde opplevelsene du har med deg. For eksempel kan du gå til Helsestasjon for ungdom og be om støttesamtaler der i en periode eller du kan gå til fastlegen din og be om en henvisning til psykolog med avtalehjemmel. Du kan også sjekke nettsiden til kommunen din om det finnes et psykisk helsetilbud der du bor. 

Jeg vet ikke om du kanskje allerede har prøvd mange ganger, men jeg vil anbefale deg å snakke med moren din om hvordan du synes dere har det sammen og at du ønsker at dere kan få det godt igjen. Jeg er enig med deg, det er ikke greit for deg at moren din tar ut sine følelser på deg og jeg tenker det gjør deg veldig trist og opprettholder ensomhetsfølelsen din.

Jeg har lagt ved flere artikler som jeg ber deg om å ta en titt på.

Ta vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.  

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser