Hopp til hovedinnholdet

Føler seg ensom i gjengen.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg føler meg svært ensom. Jeg føler at jeg ikke har noen venner, selvom det ikke er sant. Men når jeg er med vennegjengen min så føler jeg at jeg ofte blir hengende etter, derfor synes jeg at jeg ikke passer inn og vi har egentlig ikke har så mye tilfelles annet enn fotball. I friminuttene så står jeg ofte alene for meg selv, og det er aldri noen som ser meg. Det gjør vondt å alltid måtte være den personen som går alene fordi det føles ut som om ingen liker meg. Jeg har vondt i magen hver eneste dag fordi jeg gruer meg så mye til å dra til skolen. Det er heldigvis sommerferie snart, men jeg greier ikke å slutte og tenke på neste skoleår! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til oss på ung.no

Du er midt i puberteten, og da føler man veldig mye. Det er heldigvis ikke slik at følelsene alltid er riktig, det er kun en følelse. 

For mange er det en fin ting å begynne på videregående. Da møter man flere på samme alder, og forskjellige ungdomskulturer. Det er ikke umulig at du vil trives med det, og treffe andre som har mere sammenfallende interesser som deg. 

Inn til videre er det fint at du har en gjeng å være i - pass på den selv om du noern ganger føler deg litt utenfor. 

Legger ved noen artikler.

Lykke til videre.

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser