Hopp til hovedinnholdet

Pappa døde for 3 år siden. Drømte i natt at vi snakket. Hva betyr det?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg mistet faren min for 3 årsiden denne uken. Han døde av kreft. Jeg hadde ikke bodd hos han på over 2 år når det skjedde pågrunn av at han drakk, men i natt drømte jeg at jeg var på en type fest. Først snakka jeg med alle andre der som om jeg prøvde å vente lenger med å snakke med han. Når jeg endelig gikk for å snakke med han satt han på en type trone. Å rundt tronen var det masse vin, champagne, shot og ølglass. Jeg satt meg på fange hans å han hvisket meg i øret «du skal ikke være Alene i påsken.» jeg svarte «hva mener du» og da våknet jeg. Det rare er at det er juni så det er litt under et år til påske. Jeg våknet også gråtende. Hva betyr denne drømmen? - jente 14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
 Hei. Takk for at du kontakter Ung.no. Å tyde drømmer kan være vanskelig. Ofte er det tanker fra vår bevissthet som fortsetter i drømmen. 
Spørsmål en ikke finner svar på kan bli til drømmer. 
Du forteller at dere ikke bodde sammen fordi han drakk. Kan tronen av alkohol være hinderet som gjorde at du måtte bort fra pappa?
Du har og utviklet deg mye fra du var 11 år når pappa døde til i dag. Dine tanker har blitt mer modne, som voksene tanker. Du forstår mer av livet og hva pappa har slitt med. 
Sorgen etter pappa kan  endre seg over tid. Det er ikke noe fasitsvar på hvor lenge det er vanlig å sørge eller hvordan sorg skal være. 
Jeg foreslår at du kontakter helsesøster på skolen du går eller helsestasjon for ungdom. Snakk om din drøm og tankene dine rundt drømmen og savnet etter pappa.  Mener helsesøster at du trenger mer hjelp vil hun hjelpe deg videre til rett person. 
Vil du diskutere med noen anonymt kan du ringe : Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser