Hopp til hovedinnholdet

Holder på med en gutt, men han kontakter meg bare når han vil ha sex.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! skriver til dere ettersom jeg aldri klarer å komme frem til et svar jeg er fornøyd med. For ca.2 år siden startet jeg å holde på med en gutt, vi møttes frem og tilbake og ble nesten sammen, men etterkvart startet han å ikke svare.. Jeg skjønte ingenting og trengte lang tid på å komme over dette. Etterkvart som månedene gikk startet han å sende mld igjen, jeg fikk selvfølgelig håpet opp og svarte tilbake. Det endte med at vi møttes 1 gang ca. Hver 2-3 måned. Hver gang endte med sex og kosing, jeg følte meg som hans der og da. Men etterkvart sluttet han å svare igjen.. nå sender han meg mld en gang i 2 måneden om jeg vil komme til han. Jeg skjønner jo hva han vil. MEN jeg klarer aldri å la være å dra. Jeg vil jo så gjerne være sammen med han så det er vanskelig å si noe annet til seg selv. Jeg tenker hver gang jeg blir satt på «lest».. er jeg ikke fin nok? Hva er det med meg han ikke vil ha? Fortjener jeg bedre? Hva skulle jeg gjort annerledes?» Jeg trenger noe jeg kan tro på selv

Besvart 26.06.2018 13:53
 

Svar
Hei jente 17 år.


Takk for at du kontakter Ung.no.

Ja, du fortjener noe bedre. Alle andre tanker om at dette handler om at du ikke er god nok, er både urettferdige og feil. 

Denne gutten, som du selv sier, "Forstår hva han vil ha". Skal han bare få det da uten noen annen forpliktelse? Er du villig til å gi han det? 

Jeg ser at dette "forholdet" gir deg mange vanskelig og negative tanker om deg selv. Det er beviset på at dette ikke er bra for deg. Jeg forstår at du synes det er vanskelig å motstå fristelsen når han endelig tar kontakt.

Vi mennesker er styrt av følelser, men noen gang kan følelsene våre være dårlige veiledere for oss. Da kan det være lurt å forsøke å koble inn fornuften og instruere seg selv til å ta bedre valg.

Jeg synes du skal holde på tanken om at du fortjener noe bedre. I tillegg vil jeg anbefale deg å tenke igjennom hva du ville gitt for råd til en god venninne som opplevde det samme som deg. Og følg de rådene selv.

Jeg vil også anbefale deg å snakke med noen om de tanker og følelser du har om det som skjer. Da kan helsesøster på helsestasjon for ungdom være en du kan snakke med.

Sjekk også ut de artiklene jeg legger ved svaret.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg en god sommer.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen. Men hvordan vite om man liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser