Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en venn som sliter litt me depresjon og hater kroppen sin,

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei,jeg har en venn som sliter litt me deperisjon og Hater kroppen sin,hun har selvskadet,men vet ikke om hun forsatt holder på me det.Å jeg sier hu må sie ifra til mammaen hennes men hu ville ikke,hva skal jeg gjøre?Skal jeg si ifra til mammaen hennes?jeg vil bare at hu skal være glad i seg selv

Besvart 26.06.2018 22:25
 

Svar
Hei du gode jente 15 år

Takk for at du skriver til oss.

Du høres ut som en veldig god venn med omsorg for din venninne. Hun er heldig som har deg! Det er forståelig at du er urolig for henne. Det høres ut som hun har det vanskelig og at hun burde få hjelp med problemene sine. 

Du skriver at du har sagt til henne at hun bør snakke med sin mor om dette - jeg er veldig enig med deg i det! 

Jeg vil anbefale deg å oppmuntre henne igjen til å ta imot eller be om hjelp. Hvis hun ikke vil snakke med noen kan du fortelle at dette er en bekymring som du ikke kan sitte alene med. Du kan også si til henne at du har behov for å snakke med noen fordi du er så bekymret for henne. Da vet hun hvor du har deg, og hva du kommer til å gjøre. 

Det kan hende at hun i begynnelsen ikke kommer til å like det, men de fleste skjønner at venner som snakker med voksne gjør det fordi de er bekymret og bryr seg. 

Du kan også ta kontakt med helsesøster på skolen eller oppsøke helsestasjon for ungdom og be om råd til hvordan hun kan få hjelp. 

Legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese.  

Lykke til - du er en god venn!!

Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser