Hopp til hovedinnholdet

frustrert over mamma som er forelsket i tyrkisk mann

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har noen problemer her. Jeg er så jævli frustrert å irritert. Mamma har veldig lite penger fra før, hun jobber ikke. Men hun vet hvor mye jeg savnet å på ferie, så hun betalte for at jeg og hun skal til Tyrkia i sommer. Vi har vært der noen ganger før, og mamma har møtt en tyrkisk mann som hun sa hun "elsket". forrige gang vi var der var hun med han hele tiden, hun dreit i meg, vi overnatta der hele tiden. Jeg fikk ingen alenetid med hun. Jeg gråt hele tiden og ba hun om at hun ikke skulle være med han hele tiden. Men hun brydde seg ikke. Nå er det 2 år siden vi var der og det skjedde, og jeg gråter hver dag fordi jeg frykter det samme skal skje igjen. Og nå er problemet at han der fyren ber mamma om å gi han masse penger for at han skal komme ut av militæret, jeg har sagt til hun mange ganger før at utenlandske gutter bare er ute etter å utnytte norske damer. Men hun hører ikke på meg!! :( Hun kommer til å bruke opp alle pengene sine på dt!!! :(( Hjelp?? :/

Besvart 27.06.2018 18:17
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår godt at du er frustrert over moren din som vil bruke pengene sine på en tyrkisk mann for at han skal komme seg ut fra militæret. Her lukter det utnytting lang vei og jeg tenker , som deg, at det vil være veldig lite fornuftig å gi han penger. Mest sannsynlig ser hun ikke mer til han etter at han har fått pengene hennes. Nå kan jeg selvfølgelig også ta feil og at jeg er for rask her til å dømme, men jeg synes dete ike khøres helt greit ut.


Men forelskelse gjør blind heter det, og moren din er sikkert veldig forelsket i han. Om han hadde ment alvor med forholdet er det kanskje rimelig å tenke at han hadde forsøkt å hjelpe henne med penger slik at de hadde anledning til å treffes og at hun kunne ha reist til Tyrkia oftere?

Nå skal dere ha ferie sammen der og det spørs hvor hyggelig det blir for deg igjen om hun skal tilbringe all tiden sammen med han. Selvfølgelig har hun sin fulle rett til å treffe han og ha det hyggelig sammen med han, men siden du også skal være emd og dette skal være en hyggelig tur for der to også, er det ike helt greit om hun overlater deg til seg selv.

Jeg tenker det kan være greit at du og moren din  lager klare avtaler før dere reiser og at du krever at det meste av tiden skal vies deg, men at hun også må få treffe mannen, selvfølgelig. Om dere lager avtaler for når det  skal bare være dere to og hun også går med på det, er det lettere å  gjennomføre det.

Jeg legger ved noen artikler det kan være nyttig for deg å lese.

Jeg håper du får en riktig god ferie og at du og moren din også får det hyggelig sammen. God tur og god sommer

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser