Hopp til hovedinnholdet

Lei humørsvingninger

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 15 år, jeg sliter mye med humør svingninger, jeg har en anelse på at jeg er bipolar, jeg har lenge slitt med dårlig selvtilitt og deprisjon, angst, å humørsvingninger og sinne, jeg overreagerer veldig fort, og blir helt dramatisk.den ene uka føler jeg meg super glad, masse energi, snakker veldig mye/fort, er ikke trøtt, og hyper og at ingenting kan gå feil.. , den andre uka føler jeg meg sliten, deprimert, har selvmordstanker,er lei meg, trøtt, utslitt, hater meg selv, lite energi, Snakker lite, sint, overreager, og gjør mye dumt. Jeg er bare lei av å føle det slikt..

Besvart 28.06.2018 09:16
 

Svar
Hei

Fint at du kontakter oss på ung.no

Du beskriver et ganske normalt pubertetsproblem. Humøret skifter uten opplagt grunn, og noen dager er man "oppe", andre dager "nede".

Det er ingen grunn til å tenke på en bestemt diagnose, ut fra det du beskriver. 

Puberteten varer i omtrent fire år. Den perioden innebærer mange hormoner som påvirker kroppen. I tillegg er ikke frontallappen i hjernen ferdig utviklet, og det er der fornuften ligger.

Denne kombinasjonen gjør at pubertetstiden er i stor grad styrt av følelser, mer enn fornuft. 

Det er slitsomt å være der, men det går over.

Det kan være til stor hjelp å snakke med en voksen om hvordan du har det. Å sette ord på følelser kan ha en magisk effekt. 

Legger ved noen artikler du bør se på.

Ha en fin dag.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser