Hopp til hovedinnholdet

Takler ikke vekten min og lurer på hvordan gå ned i vekt

Jente 14 år
 

Spørsmål

170 cm 61 kg jeg klarer aldri å gå ned til 54 kg for vekten viser det samme og jeg klarer ikke å nullstille den rigtig det er en mekanisk vekt og igår skrapte meg opp med en neglesakks til jeg så små striper av blod for eg takle ikkje vektå mi og å ikkje kunne se ribbeina når jeg ligger på ryggen. Lårene mine er 66 cm midjen 74 cm armene 28-30cm og hoftene 100-105cm. Vet jeg er feit så hvordan kan jeg gå ned til 45 kg før august/september

Besvart 16.07.2018 00:06
 

Svar
Hei, jente på 14 år! 


Det høres ikke ut som du har det bra nå. Det du skriver om tanker om din egen kropp og ønsker du har for vektnedgang bekymrer meg. Jeg tenker at disse tankene og det du skriver er uttrykk for at du nå har det vanskelig og at du har et komplisert forhold til kroppen din. 

Dersom du ikke allerede får hjelp så tenker jeg at du bør oppsøke noen som kan hjelpe deg med å få det bedre. Det kan være fastlegen din eller helsestasjon for ungdom. Du kan få hjelp begge stedene til å få henvisning til psykolog eller annen hjelp. Det høres ut som du selvskader deg nå som følge av de vanskelige tankene og følelsene du sikkert har inni deg. Dette kan du få hjelp til å takle på mer hensiktsmessige måter enn det som er nå. 

Jeg kan ikke svare deg på hvordan du går ned i vekt fordi jeg tenker at det ikke er det du trenger. Det å sette kroppen i sultmodus og å «overvåke» kroppen sin så mye som det ser ut som du gjør siden du ramser opp centimetermål osv fører som oftest bare til mange flere vanskelige sirkler av vonde tanker og følelser knyttet til egen kropp og vekt.

Jeg ønsker for deg at du skal få det bedre og håper du følger rådet mitt med å oppsøke noen for å då hjelp. Du kommer til å få det bedre! 

 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser