Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så lei livet og vil bare dø, føler ikke at jeg har noe å leve for lenger.

Jente 17 år
 

Spørsmål
jeg er sikkelig dritt lei å leve. sitter å tenker hver dag hvem metode jeg kan bruke for å ta livet mitt. jeg er redd for å dø i smerte, men å ta masse piller burde man vel sovne inn. jeg har vært deprimert i to år i sammenheng. selv syntes jeg at jeg har vært strek, men nå er det nok. jeg har aldri gått på medisiner eller noe. jeg stoler ikke på noen, å prater ikke med noen om å få hjelp, vil ikke skrive ned ting til noen jeg må møte for å prate om det. har gått hos psykiater, men klarer ikke sakke, eller skrive ned problemene mine til sånne folk. uansett hvem det er klarer jeg bare ikke.
broren min er rusmissbruker, det har faren min å vært. mamma er deprimert å har nok med seg selv. desuten har jeg ikke noe prate forhold til familien. jeg begynner å bli helt likegyldig, jeg driter rett å slett i om hele familien min dør. det hadde kanskje vært like greit for da hadde jeg slept problemene dems. jeg går på helse og sosial, den linja er vel ikke noe for meg tenker jeg alikevel. jeg er så forbanna lei det livet mitt at det kan ikke forklares en gang. alt hadde vært mye bedre hadde jeg bare dødd, men til nå har jeg vært for feig til å klare å a livet mitt. å uansett om folk sier at jeg må oppsøke hjelp, det er ikke vits å si det når jeg ikke klarer å prate med noen, skrive det ned eller hva det er. ingen kan vel hjelpe meg når jeg er sånn uansett, så skjønner ikke hvorfor jeg skriver inn her.
det eneste jeg kunne vært takknemelig for, er hvis jeg bare kunne dø. da hadde jeg slept alt å alle. men som sagt, jeg er så feig som ikke klarer å spise de pillene, kutte over pulsåra, fordi jeg er redd for en smertefull død. det er patetisk.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Uansett hva slags tilstand du er, så er det noen som kan hjelpe deg men da må du også ville det selv. Jeg tror at selv om du har tanker om selvmord, men ikke gjort noe med det enda, så er det noe som holder deg igjen.

Du har all grunn til å leve videre, men du trenger hjelp til å klare det. Det virker som om du ikke har så mye støtte å hente i familien din,men uansett så elsker de deg over alt på jord selv om de har sitt å stri med.

Du må finne en ressursperson som du kan oppsøke, for eksempel helsesøster på skolen din. Helsesøster kan følge deg opp, via samtaler på skolen og via telefonen/sms. Kanskje kan disse samtalene med en person som bryr seg om deg, hjelpe deg videre. Jeg tror også, utifra din beskrivelse, at du trenger mer hjelp enn helsesøster, men det er et sted å starte.

Ha som mål og være på skolen hver dag, da kommer du deg opp av sengen om morgenen og det er mennesker på skolen som venter på deg,bryr seg om deg og vil at du skal være der. 

Har du hørt om Kirkens SOS, telefon 815 33 300?  

Det er en døgnåpen telefontjeneste for mennesker i krise og for den som tenker å ta sitt eget liv. Dette er også en mulighet du har til å snakke med noen når du har behov for det. 

 www.kirkens-sos.no/Krisetelefonen/index.html

Vi kan dessverre ikke følge deg opp her på Ung.no, men det er veldig bra at du sender inn spørsmål og tanker du vil dele med oss, fortsett med det og vi svarer deg så fort vi kan. Jeg håper du kan ta kontakt med helsesøster på skolen din, da får du en støtteperson i hverdagen.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Den store vennskapsquizen. Er du en god venn?

Er det greit å baksnakke venner?