Hopp til hovedinnholdet

Elsker kjæresten min, men har mistet venner på grunn av forholdet.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt en kjæreste i nesten 2 måneder nå:) vi «elsker» hverandre kjempe mye, såpass at vi kan si elsker, jeg har mistet venner på grunn av at jeg ble litt annerledes sa Folk. Noen ganger tenker jeg at jef bare skal si at jeg slår opp fordi jeg ikke klarer forhold, mens andre ganger tror jeg ikke jeg hadde klart meg uten henne, vi hadde en pause men jeg trengte bare å se henne, jeg elsker henne. Men hva skal jeg gjøre??!! Friker litt ut:/

Besvart 18.08.2018 00:07
 

Svar
Hei

Beklager sent svar. 

Det er fint å høre at du har en kjæreste som du elsker og har det fint sammen med. Jeg forstår ikke helt om du ønsker å gjøre det slutt fordi du har mistet venner på grunn av forholdet, eller om det er andre grunner. 

Om det er det førstnevnte grunn så tenker jeg at det kanskje er bedre å prøve å gjenoppta kontakten med vennene dine, fremfor å gjøre det slutt med kjæresten din. Det er fult mulig å ha venner man bruker tid med selvom man har kjæreste. Det kan kanskje være en vanskelig balansegang i begynnelsen, men om man er klar over at man også må prioritere å være samme med venner og å også setter av tid til det, så er det ingen ting i veien for å beholde både venner og kjæreste. 

Jeg syntes heller du skal prøve å ta kontakt med vennene dine igjen, og å fokusere på at dere blir venner igjen, men samtidig også være sammen med kjæresten din om du er veldig glad i henne. Kanskje må du bare øve deg litt på å kombinere begge i hverdagen. Det er jo også slik at kjæresten din også kanskje kan bli kjent med dine venner. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan kombinere venner og kjæreste?

Venner er samla (colourbox.com)

Det er en deilig følelse, og det eneste du vil er antakelig å bruke all tid og energi på han eller henne. Men hva med vennene dine og deg selv? Glemmer du å ta vare på egne interesser og venners følelser midt oppi all forelskelsen?

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser