Hopp til hovedinnholdet

Redd for at jeg skal bli mobbet igjen

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har blitt mobbet siden jeg gikk i tredje klasse. Det skjedde også en del ting hjemme, og ettervert ble det for mye for meg, så jeg begynte med selvskading og vurderte å ta selvmord. Tilslutt sa jeg i fra om alt og fikk lov til å bytte klasse. Jeg trives i den nye klassen, men går alltid rundt å venter på at noe galt skal skje. Nå skal jeg begynne i 10. Klasse og det viser seg at den klassen jeg gikk i før (den klassen de som mobbet meg går i) skal ha klasserom ved siden av mitt. Jeg er veldig redd, nå er det bare 1 uke til skolen begynner igjen og jeg gruer meg veldig. Hva viss de begynner å mobbe meg igjen? Jeg tror ikke at jeg klarer mer, da vil jeg heller ta selvmord. Noen tips til hva jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for viktig spørsmål og for at du deler tankene dine med ung.no.

Jeg tror det er lurt om du sier i fra til læreren din og kanskje også sosial lærer på skolen, om det som bekymrer deg. Sannsynligvis går det greit uten mobbing. Det er forståelig at du er bekymret for at mobbingen skal starte igjen. Men forhåpentligvis har de som mobbet blitt eldre og lært mer om hvordan det forventes at de oppfører seg. 

Du kan også snakke med helsesøster om det du tenker på. Kanskje du burde få litt psykisk helsehjelp for å klare og legge de tidligere vonde opplevelsene bak deg. Det kan også være nyttig å ha en å samarbeide om å lære seg måter å takle motgang og vanskelige situasjoner slik at du ikke skader deg selv. 

Du har rett til å være trygg og ha det bra på skolen. Du er god nok akkurat som du er. Når du både har opplevd mobbing og ha det vanskelig hjemme, kan det virke inn på hva du tenker om deg selv og hva du tror du kan få til. Prøv å være åpen og si i fra til foreldre og lærere/helsesøster med en gang hvis du ikke har det bra. Ingen kan hjelpe deg om de ikke vet hvordan du egentlig har det. Snakk med helsesøster og reflekter litt rundt hva du selv ønsker og kan gjøre annerledes. Våg å tro på at andre vil være med deg og vil deg vel. Jeg heier på deg. Satser på at det går som du ønsker å starte opp på skolen etter ferien. Se også vedlagte artikler.

Lykke lykke til med skolen i 10 klasse.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Nettmobbing - hvordan stoppe det?

Jente og mobil (colourbox.com)

Ti tips til hva du kan gjøre om du, eller noen du kjenner opplever nettmobbing!

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing