Hopp til hovedinnholdet

Har slitt veldig mye i det siste. Mamma tar meg ikke seriøs.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har slitet veldig mye i det siste både psykisk og fysisk jeg syntes det er vanskelig og være med folk, jeg prøver å si det til mamma men hun tar meg ikke seriøs nok hun sier det kommer til å gå over men det gjør ikke det hvertfall ikke enda jeg sliter fortsatt veldig jeg gruer meg veldig veldig veldig mye til skolen! Og mamma tar meg ikke seriøs så jeg vet ikke hva jeg bør gjøre? Hilsen jente 13 år

Besvart 18.08.2018 08:00
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så trist å lese at du sliter både fysisk og psykisk og at din mor ikke forstår det. Når man sliter fysisk og psykisk må man få hjelp. Og det er hjelp å få! 
Kan du skrive et brev til din mor der du forklarer akkurat hvordan du føler det? Da kan du beskrive tankene og følelsene dine, hva du er redd for, hvordan du opplever å være med mange mennesker, hva som da skjer i kroppen din, og hva du tenker på nå når det nærmer seg skolestart. Hvis du gjør det, kan det være at hun forstår hvordan du har det. Du kan også vise henne utskrift/skjermbilde av det du har skrevet her og svaret. 
Hvis dette er vanskelig, kan du snakke med helseøster på skolen. Benytt samme metode med utskrift/skjermbilde. Da slipper du å si så mye til å begynne med. Helsesøster vil forstå at du trenger hjelp. 
Når du har noen som vet hva du sliter med, og dere kan snakke om det som skjer, vil du føle det lettere. Hos helsesøster kan dere også arbeide med måter å håndtere tankene og følelsene dine på, slik at du får det lettere, også på skolen.
Det er ikke noe å vente med; Snakk med din mor, eventuelt skriv et brev til henne, og snakke med helsesøster!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser