Hopp til hovedinnholdet

Hjernen virker ikke på skolen

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke hva skulle velge så jeg valgte bare noe men det handler ikke om adopsjon jeg bare lurer på på skolen hjernen min virker ikke hvis jeg skal ta prøve jeg husker ikke noe men på andre ting husker jeg det jeg bare lurer på hvorfor det er sånn

Besvart 21.08.2018 13:10
 

Svar
Hei

Du tar opp et tema som jeg tror mange kjenner seg igjen i. Det er krevende å konsentrere seg og lære noe nytt. Spesielt hvis man ikke er så nysgjerrig og interessert i det man skal lære.

Det er lettere å huske noe man er nysgjerrig på å finne ut av. Det er også lettere å huske og konsentrere seg hvis man trives og har det bra, spiser jevnlig sunn og variert mat, sover godt og nok, holder seg i fysisk god form, får frisk luft hver dag og så videre. Det er altså viktig å ta godt vare på seg selv hvis man skal ha mye utbytte av læringen på skolen. 

Å øve til prøver er en egen teknikk i seg selv. Man kan trene seg opp til å klare å plukke ut det viktige man bør lære til en prøve, og å huske det man øver på. Dette kan mange lærere mye om. Så hvis man vil bli bedre på å huske ting til prøver på skolen, så er det lurt å snakke med læreren om dette. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser