Hopp til hovedinnholdet

Holder på med noen, og vil overnatte hos han men mamma sier nei. Hjelp!

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Holder på med en gutt som bor 6t unna med bil. Har møtt han et par ganger. Han ville møte moren min, men mamma syntes dette var for tidlig, og ba meg om å bli mer kjent med han først, se hvordan han er i ulike situasjoner. Som sagt bor vi i forskjellige byer, og ser hverandre ikke ofte. Og når han kommer hit vil mamma ha han på hotell "fordi jeg/hun ikke kjenner han godt nok". Dette er frustrerende. Hun ville også anbefale meg å ikke dra dit, men la heller han komme hit. Og hvis jeg skulle dit måtte jeg være på hotell. Men, jeg har lyst å overnatte hos han, jeg vet hvem han er nå og føler det går fint. Kan også sove på hvert vårt rom. Dette er noe jeg vet mamma ikke kommer til å godta. Hun er så streng og jeg blir så lei. Er snart 18, men bor fortsatt hjemme. Jeg vil treffe denne gutten så ofte jeg kan, men føler mamma setter en stopper for d. I tillegg er jeg englebarn og har alltid gjort som hun sier. Men, kjenner jeg blir provosert av grensene hennes. Hjelp

Besvart 15.08.2018 20:49
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du holder på med en gutt som bor 6 timer unna, som du har møtt et par ganger. Du sier at moren din har restriksjoner på besøkene deres som du synes er slitsomme. Du lurer nå på hva du skal gjøre. 

Du sier at moren din ikke vil at han skal overnatte hos dere når han er på besøk, og at du må overnatte på hotell om du drar til han. Du sier at du skulle ønske dere kunne overnattet hos hverandre, og at du synes moren din er for streng. 

Jeg synes du burde snakke med moren din om dette. Jeg håper du skjønner at moren din bare prøver å beskytte deg, men det er også sant at du snart er 18 og at du får til å ta egne valg. Snakk med hun om dette, og se om det er noen steder der moren din får til å være mer fleksibel enn hun er nå, og steder der du kan høre litt på moren din også. 

I verste tilfelle kan du overnatte på hotell, og så kan han komme og bo på hotellet med deg. Det er kanskje å snike seg litt rundt, men om moren din ikke lytter er det kanskje en mulighet? Men jeg vil også si at du burde være forsiktig med å overnatte med en gutt du bare har møtt et par ganger. Jeg sier ikke at du ikke skal gjøre om du liker han og vil dette, men bare pass godt på deg selv. 

Prøv å snakk med moren din, og se om noe løser seg. Hvis ikke kan det hende dere bare må være sammen lenge nok til at moren din synes det er greit. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over sammen med kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Men foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser