Hopp til hovedinnholdet

Trett og nedstemd

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skriver her fordi jeg er veldig frustrert og rett og slett ikke orker mer. Dette kan virke litt rart men.. Har ganske lett for å bli nedstemt og deprimert noe jeg da selvfølgelig ofte kan være. Nesten hver dag har jeg en sterk følelse av å ville være på et sykehus eller andre steder, hvor jeg føler at jeg virkelig blir sett og "tatt vare på". Orker ikke å bli deprimert og føle en tung atmosfære etter et sykehusopphold, tidlig hjem fra skolen eller så enkelt som et lege/psykologbesøk. Etter et sånt opphold lengter jeg tilbake og føler meg helt tom. Kan bli så tungt at jeg gråter. Egentlig så tror jeg at jeg liker den oppmerksomheten jeg får når jeg på en måte blir tatt vare på, men føler heller ikke altid jeg fortjener den. Uansett så ønsker jeg å leve et normal liv hvor jeg kan nyte de vanlige dagene jeg har uten å bryte ned uten den (oppmerksomheten) Håper ikke dette ble alt for rotete og takk for svar på forhånd

Besvart 18.08.2018 17:13
 

Svar
Hei

gutt 16 år. Du skriver at du er veldig trett og nedstemt. Du skriver at du kunne ønske at du ble innlagt på sykehus og at du ble ivaretatt. Samtidig liker du ikke følelsen etter sykehusbesøk. Du lurer på om du kanskje har behov for oppmerksomhet. Mange ungdommer er trett og sliten i tenåren. Kroppen er på høygir og det skjer store omstruktureringer også på det mentale planet. Å gå fra barn til å være på vei til å bli voksen er en krevende prosess. Følelsene henger ikke med. Mange ungdommer sover altfor lite, er på data og sosiale medier for ofte og får for lite hvile. Både kroppslig og mental hvile. Det høres ut som om du får litt for mange inntrykk, at du jobber for hardt og at du trenger en time out av og til. Er du streng med deg selv? Mange i vår tid er veldig redde for å gå glipp av ting som skjer. Hvordan er det med deg? Vår erfaring er at det kan være lurt å snakke med noen. Har du noen i din omgivelse du har tillit til. Hva med foreldrene dine. Er det mulig å snakke med dem og be dem om hjelp? Mange har god erfaring med å snakke med helsesøster. På noen steder fins også en mannlig helsesøster (bror). Håper dette var til litt hjelp. 


Hilsen teamet på RBUP, i samarbeid med ung.no

(RBUP - Regionsenter for barn og unges psykiske helse)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser