Hopp til hovedinnholdet

Er forelsket.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg liker en gutt. jeg er så forelsket at det er blitt om til depresjon. jeg kjenner ikke meg selv igjen lenger. jeg tenker bare på han døgnet rund. jeg har forandret meg selv. jeg spiser nesten ingenting lenger bare fordi jeg vil se bra ut. jeg er ikke den bokormen jeg pleide å være jeg er ikke den rare fuglelskeren lenger jeg er blitt om til den jenta som prøver å være perfekt. dette er ikke bra for min egen helse men jeg klarer ikke å stoppe. det er som om jeg er mentalt skada eller noe. jeg tenker ikke på noe annet en ham og det går utover skole og helse. hva skjer med meg? Hilsen jente som ikke kjenner seg selv lenger

Besvart 27.08.2018 15:29
 

Svar
Hei

Det er ikke noe galt med deg! Det er slik det er å være forelsket! Når man er forelsket så føler man seg nesten "gal" slik du beskriver her. Alt handler om den man er forelsket i. Man slutter å spise. Mange sliter med å sove. Man gjør i det man før likte å gjøre fordi man klarer ikke å konsentrere seg. Alt handler om den man er forelsket i. 

Det du skal gjøre er å snakke med f.eks. helsesøster på skolen din om dette. Sammen vil dere finne ut hva du bør gjøre for at det ikke skal gå unødig utover skolegangen din. Et tips fra meg er at du tar kontakt med denne gutten. Finn ut om han har sammen følelser for deg som det du har for han. 

Legger ved noen artikler her til deg. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser