Hopp til hovedinnholdet

Har mange psykiske problemer og lurer p

Gutt 13 år
 

Spørsmål

eg e en gutt på 13 år og eg har mange psykiske problemer. for det førsta så blir eg veldig fort sur og skeptisk te alt. eg kan overreagera på ka som helst og eg oppføre meg nesten heilt paranoid. det va ein episode me utestenging i fjor høst som førte te at eg tror nå at mange seie stygge ting om meg og hate meg i skjul. i denne sommeren har eg hatt den verste perioden, det tror eg va depresjon. før har eg tatt mange tester online om personlighetsforstyrrelse(phf). eg tror eg kan ha en phf om d e enten paranoid eller narsissistisk. eg trodde eg va over den tidå men den kom tebake. for litt siden så krangla eg me nogen og ein av de personene ordna eg opp me. den personen sa at eg komme te å mista venner osv hvis eg fortsatte som eg gjorde og den sa eg burde gå til psykolog. samtidig som eg vil ha svar og hjelp, så vil eg isje tebake te psykolog fordi eg overbeviste meg sjøl at eg va syk sist gang og då tilpaste eg meg kravå te diagnosen ukontrollert. ka ska eg gjør?

Besvart 28.08.2018 22:30
 

Svar
Hei, gutt på 13 år!


Takk for at du skriver til ung.no. Jeg ser at du åpner spørsmålet ditt med å skrive at du har mange psykiske problemer. Jeg tenker at dersom man har mange psykiske problemer som ødelegger for deg i hverdagen så kan det være lurt å oppsøke psykolog. Det skal ikke være slik at du skal sitte alene med problemene dine og forsøke å finne ut om du har ulike lidelser via internett. For å vite om du eventuelt har en diagnose eller andre vansker så trenger du noen som kan hjelpe deg å finne ut av dette. Ved å oppsøke psykolog kan du få hjelp til å takle problemene dine og også diskutere ting som du lurer på angående din personlighet. Jeg vet ikke helt om jeg forstår hva du mener med at du tilpasset deg kravene til diagnosen ukontrollert. Dersom du ikke ønsker å snakke med psykolog kan du også snakke med noen på Helsestasjon for ungdom eller Helsesøster. Dersom du heller vil skrive til noen voksne så kan du gjøre det på Kors på halsen

Ønsker deg lykke til videre!

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser