Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at ting ikke er ekte rundt meg, hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er ei jente på 16. i 10. Klasse hadde vi oppgave om å skrive om new age. Etter oppgaven ble jeg intressert i denne trosformen og jor research. Jeg har alltid tross på en form for høyere Kraft, og jeg har alltid hadd en "dårlig held". Feks Hvis det er noe lek så er det alltid jeg som taper, jeg kom opp i faget jeg hatet mest 2 ganger osv. Slike ting skjer for meg så ofte at jeg er overvebist om at noen må ha kastet noen forbannelse på meg eller no sånt. Problemer er at atheistisme kunne ikke hjelpe meg for atheister tror ikke på sant, og derfor virket new age interessant. Jeg ville ha svar, jeg ville fikse lykken min Men her kom probleme, for jeg fant ut om noe de kaller "law of attraction", altså at tankene dine lager din realitet. Jeg slet mye med negative tanker, og å høre at mine tanker kommer til å lage et ennå mer miserabelt liv sjokket meg. Jeg sluttet å føle følelser, føler meg utrygg og føler at ting ikke er ekte rundt meg. Sånn "fight or flight". Hva skal jeg jør?

Besvart 04.09.2018 16:12
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.no.

Du er nok en tenker og bruker mye tid på å analysere og finne ut hvorfor ting skjer. Dette kan bli ganske slitsomt etterhvert, og det er sjelden en finner svar på hvorfor ting skjer.

Det kan høres ut til at du tenker svært negativt om deg selv, og med et tankesett som fokuserer på det negative, blir det ofte slik at en kan føle seg nedstemt og kan ingen ting til slutt.

Kanskje har du vendt deg til uvanen å tenke at du aldri kommer til å overvinne de ubehagelige, smertefulle følelsene eller problemene dine - kanskje tror du at de er evigvarende. Eller kanskje tror du at alt kommer til å misslykkes for deg når du forsøker å gjøre en bestemt jobb, aktivitet eller oppgave: "Jeg er sikker på at dette kommer til å gå galt? Mange mener selv at det er nytteløst å forsøke å få noe godt ut av livet.

Det er på tide å gjøre noe med dette! For det finnes hjelp å få!

Du bør ta kontakt med helsesøster på skolen din eller helsestasjon for ungdom. Helsesøster har erfaring å snakke med ungdom og mange ulike temaer, og kan hjelpe deg videre til en bedre hverdag. Ikke vær redd for å fortelle hvordan du føler det og at du trenger veiledning og råd for å komme videre.

Her kan du få mer informasjon om negativ tenkning.

Håper at du ber om hjelp, og at du ser at det er mulig å snu en negativ tanke til en positiv tanke!

Nedenfor kan du finne flere artikler som kanskje kan hjelpe deg.

Ønsker deg masse lykke til videre!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser