Hopp til hovedinnholdet

Jeg har angst, er redd for å dø.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet ikke hvilken kategori jeg skulle sette dette spørsmålet under. Jeg tok det under Psykisk/følelser fordi jeg har angst. Jeg er redd. Jeg er redd for å dø. Jeg er redd for at alle rundt meg skal dø. Vi skal jo alle dø en dag. Det skremmer meg. Jeg hører stadigvekk hvor farlig alt blir her i verden med alle sykdommer og sånt. Og jeg tror jeg er syk. Jeg søker stadig opp på nettet om symptomer for farlige sykdommer, har jeg ét av 30 symptomer...tror jeg at jeg er ferdig. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 04.09.2018 19:03
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Så fint at du skriver til oss.
Jeg skjønner at det ikke er så enkelt å bruke så mye tid på slike vanskelige tanker og følelser. Ofte er det slik at dess mer en leter, dess mer finner en, og dess reddere blir en. Resultatet er store bekymringer og økt redsel. 

Sjansen for å leve lenge og bli skikkelig gammel er veldig veldig mye større, enn risikoen for å bli syk og dø tidlig. De aller fleste blir gamle. 
Jeg tenker at det er lurt å tenke mer på det, og unngå å lete etter symptomer på nettet. Stopp deg selv i det du begynner å lete, og fortell deg selv at du er frisk. Hvis du kjenner noe som engster deg, så snakk heller med noen om det, for eksempel helsesøster på skolen. Da vil du få mye bedre svar, enn på generelle symptomer på nettet. 

Jeg tror også det er lurt å snakke med helsesøster på skolen om dette. 
Hun kan være en god støttespiller og samtalepartner over litt tid. 
Vis henne gjerne det du har skrevet til oss. Det forteller at det ikke er enkelt å være deg for tiden. Men heldigvis er det fullt mulig å få det bedre etter hvert. 

Jeg håper at noe av dette kan være til hjelp på veien videre. 
Lykke til !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Redd for å være syk? - om bekymring for sykdom, helseangst og hypokondri

Nervøs jente (colourbox.com)

Kan jeg ha en alvorlig sykdom? Det er ikke uvanlig å merke slike tanker, men for noen kan tankene ta mye tid og krefter. Sterke og overdrevne bekymringer for sykdom kan føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser