Hopp til hovedinnholdet

Jeg er vant til å få til alt, nå sliter jeg.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et stort problem. Jeg har akkurat flyttet til Frankrike fordi faren min jobber i militæret. Her borte har jeg nylig begynt på en amerikans highschool hvor det er veldig få fremmedspråklige. Det betyr at de behandler meg som en amerikansk borger. Engelsken min er god og hadde 6 i både skriftlig og muntlig når jeg gikk ut av 10. men jeg sliter her nede fordi lærerne snakker så fort og med så mange begreper jeg ikke forstår. Jeg er vant til å være en 6er elev så dette tar jeg veldig tungt. I tillegg spiller jeg tennis noe jeg heller ikke får til. Jeg er vant med å få alt til og nå føles det ut som om at jeg ikke får noe som helst til. Jeg får helt angst ved tanken på å dra tilbake på skolen på mandag. Jeg vil grine å kaste opp. Hva kan jeg gjøre med dette? Jeg vil heller dø en å dra tilbake på skolen. Takk for svar!

Besvart 05.09.2018 17:45
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Jeg skjønner at det er vanskelig å føle deg så usikker som du beskriver. 
Det er ikke så rart at du føler deg utrygg, da du er i en helt ny og uvant situasjon. Etter noen uker vil du ganske sikkert merke stor endring, i positiv retning. 
Det tar tid å bli kjent, trygg og skjønne sjargongen på skolen. Det har med tilvenning å gjøre, og den tilvenningen krever mer av deg enn du er vant til. 

Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å jobbe med å tillate deg å være ny og utrygg. Det er ubehagelig, det forstår jeg godt, men du vil få en god erfaring, og sannsynligvis oppleve at ting endrer seg rett vei etter en tid. 
Det er nesten helt umulig å ikke oppleve utfordringer og litt motgang i livet.
Det beste er at livet og en selv er i stadig endring, så en dag vil du kjenne at det blir lettere. 

 Vær en bedre venn med deg selv.Husk at de andre ikke ser på deg, på samme selvkritiske måten som du gjør. 

Snakk med dine foreldre, og evt helsetjenesten på skolen. 
Det hjelper å sette ord på ting, få støtte og oppmuntringer. 

Jeg håper noe av dette kan være til hjelp, og at du om ikke lenge begynner å føle deg tryggere og trives. 

Lykke til !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Kort om selvtillit og selvfølelse

Gutt (colourbox.com)

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser