Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det vanskelig i familien og med meg selv, hvem kan jeg snakke med?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hva skal jeg gjøre viss jeg ikke vet hvem eg skal snakke med, har prøvd å snakke med mamma og noen venner men tørr ikke er redd for at de bare skal si deg går fint eller det ordner seg. Jeg har hvert hos en sykolog men da måtte mamma og pappa være med da turte jeg ikke si så mye så eg sa bare at det gikk fint og at jeg er bedre. Jeg sliter med kroppen min, folk sier at eg er tung og tykk jeg har hatt selvmordstanker og problemer med hele familien min, de krangler mamma liker ikke pappa sin side og pappa sin side liker ikke mamma. Jeg vet ikke hvem jeg skal si det til, jeg holder på å sprekke, vet ikke hva jeg skal gjør

Besvart 05.09.2018 10:04
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du har det vanskelig om du har disse vanskelig tankene og har problemer med familien din. Om du i tillegg opplever at du ikke har noen du kan snakke med, forstår jeg at det er ekstra vanskelig for deg. Derfor er det bra at du tar kontakt for å få hjelp.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med kontaktlæreren din eller helsesøster på skolen. Sammen kan dere finne ut hva som kan gjøres for at du skal få det bedre. Kanskje bør du få en ny avtale med psykolog? 

Husk også at det er viktig at du gir dem som skal hjelpe deg anledning til å forstå deg. Forsøk å unngå å si at "alt er fint" , når det ikke er det. Bruk god tid til å bli kjent med den du skal snakke med, og la gjerne vedkommende få lese ditt spørsmål og svar her. 

Det er uansett både viktig og bra at du ønsker å hjelp og noen å snakke med. Derfor anbefaler jeg deg å ikke vente for lenge med å ta kontakt med noen som kan hjelpe deg.

Jeg legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese. Her kan du finne en oversikt over andre gode hjelpetjenester.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser