Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg helt tom, ikke trist?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg føler meg tom, jeg synes det er vanskelig å forklare, men jeg kan smile og le. Det er bare at jeg er tom. Ikke at jeg er så trist bare helt tom

Besvart 06.09.2018 22:40
 

Svar
Hei jente 14 år. 

Takk for at du skriver til oss i Ung.no. 

Det er skjer store endringer i kroppen både fysisk og psykisk i den alderen du er nå. Noe som gjør at det helt normalt om du opplever at følelsene dine svinger litt.

Mange unge synes det er vanskelig å forklare hvordan følelsene påvirker dem, akkurat slik som du beskriver det. Det er fint å lese at du kan smile, le og ikke er trist. 

Du skriver at du føler deg helt tom, men skriver ingenting om dette er noe du har kjent på lenge, heller ikke om du kjenner på tomhetsfølelesen daglig eller en gang innimellom? 

Jeg vil anbefale deg å snakke med en trygg voksen om hvordan du har det. Det kan f.eks være foreldrene dine, en lærer eller helsesøster for å nevne noen. Da kan du få hjelp til å sortere tankene dine og kanskje finner ut hva som gjør at du kjenner på tomheten. Om du blir bevist på hva som utløser denne følelsen kan du også få hjelp til å finne stategier for å unngå eller redusere følelsen.

 

Jeg håper svaret mitt var til hjelp for deg og ønsker deg lykke til videre.

Med vennlig hilsen helsesøster, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser