Hopp til hovedinnholdet

Jeg stresser og har lyst til å snakke med en psykolog om dette.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, i de siste ukene har jeg merket at jeg stresser veldig mye, jeg blir kvalm, dårlig mage og har mange ganger bare lyst til å gråte. Jeg er en person som stresser veldig mye mange sier «det e jo bare å ikke tenke på det» men jeg klarer ikke å slutte å tenke på stresset å det er forferdelig å ha det sånt. Jeg har hatt lyst til å prate med noen om det, ikke helsesøster men en ordentlig psykolog som kan hjelpe meg for jeg har det rett og slett ikke bra.

Besvart 08.09.2018 11:41
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Så bra at du tenker at du trenger å snakke med noen om du opplever at du stresser veldig mye. 

Jeg vil da anbefale deg å ta kontakt med skolehelsetjenesten, helsestasjon for ungdom eller fastlegen din. Her kan du få god hjelp til å komme i kontakt med psykolog. 

Men du er ikke alene om å føle på stress, derfor har vi laget flere artikler om temaet som jeg legger ved og anbefaler deg å lese.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Stressa? Appen SMART kan hjelpe deg

Stressa jente med skolearbeid

Du kan oppleve stort stress hvis du utsettes for en krise eller katastrofe, eller du kan kjenne økt stress om du har mye arbeidspress og oppgaver du skulle ha gjort. På SMART-appen finner du tips, råd og øvelser for å takle stress.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser