Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg har bipolar lidelse 1 eller 2

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg lurer på om jeg gjerne har bipolar lidelse 1 eller 2. Har tatt alle tester jeg har funnet og alle viser at jeg er positiv til dette. Jeg har lest over symptomene og mesteparten stemmer. Dette går i familien også. Har tidligere skadet megselv. Siden jeg gikk i 6. Klasse (11år) har jeg hatt symptomene på bipolar. Kan dette ha noe med at jeg ble mobbet fra 6.klasse til midt 8. Klasse, byttet skole midt i 8. Klasse men bodde samme plass så det sluttet egentlig ikke helt. Sist jeg fikk en stygg melding var konfirmasjon i 9. Klasse. Problemet er at jeg ikke kan gå til legen å få sjekket om jeg har denne lidelsen fordi da må jeg gjerne til psykolog og da kan jeg ikke adoptere og det er noe jeg ønsker å ha som alternativ i fremtiden. Takk :)

Besvart 09.09.2018 16:14
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 16 år!

Du har opplevd mye vondt i livet ditt. Du har blitt mobbet og du har byttet skole. Du har også drevet med selvskading. 

Bipolar lidelse kan opptre hyppigere i noen familier, spesielt om det er mange i slekten som har denne lidelsen. Du skriver at det er flere i familien din som har bipolar lidelse, men det er ikke slik at du nødvendigvis har det likevel.

Jeg forstår det slik at du har tatt mange tester og funnet ut at det kan passe at du har bipolar lidelse. Vær oppmerksom på at tester som ligger for eksempel på internett ikke kan gi eksakte svar. Dersom man vil finne ut om man har en psykisk lidelse må man ta kontakt med lege eller psykolog. 

Det er en fin tanke at du gjerne vil adoptere i fremtiden! Men det er likevel viktig å finne ut om det er noe som gjør at du ikke er den beste utgaven av deg selv. Dersom du har en psykisk lidelse kan det være vanskelig å ta seg av et barn uansett om det er ditt eget eller et adoptert barn. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med for eksempel helsesøster om dette. Helsesøster vil kunne si noe om det vil være lurt for deg å ta kontakt med lege eller om det ikke er nødvendig.  

Jeg håper dette er til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Spørsmål og svar om: mobbing

Trist gutt (colourbox,com)

Lurer du på hva du kan gjøre om vennen din blir mobbet? Har du dårlig selvtillit og sliter med mobbing? Få svar på dine spørsmål om mobbing her.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser