Hopp til hovedinnholdet

Opplever forholdet til kjæresten som vanskelig.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Håper på å få et godt råd for dette. Jeg er en jente som har vært i et forhold i noen år nå, og de siste månedene har jeg slitt en del med angst og negative følelser, og dette er for det meste iforhold til kjæresten min. Han er et fantastisk menneske, men likevel har jeg den siste tiden blitt så sliten av å være usikker, tenke så mye «hva om» rundt han og er usikker på om oss kommer til å holde. Samtidig som jeg innimellom føler vi ikke snakker nok.Jeg er veldig glad i han, og vil jo på en annen måte at ting skal fungere og ønsker å være i et forhold. Jeg går i terapi i håp om å få sortert disse tankene. Hva annet bør jeg gjøre?

Besvart 07.09.2018 10:21
 

Svar
Hei

Så bra at du allerede har noen å snakke med angående de tankene og følelsene du sliter med! Det jeg tenker også kan hjelpe deg/dere er om du snakker med kjæresten din om det du sliter med. Det kan være lurt at du først snakker med din behandler om dette og så kan dere to legge en plan for hvordan du kan snakke med kjæresten din om det du opplever som vanskelig i forholdet deres. Kanskje kjæresten din kan være med deg på en samtale med din behandler?

Jeg ønsker deg/dere lykke til! Legger ved noen artikler her som jeg håper du kan kikke litt på.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Over 18 med psykiske problemer?

Jente hos legen (colourbox.com)

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Sidetmedord.no - skriv om hvordan du har det

(Foto: H. Naibaho, Unsplash.com)

Mange synes det er lettere å skrive enn å snakke om det som er vanskelig. Skriv til Sidetmedord.no og få svar fra voksne veiledere eller andre unge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser