Hopp til hovedinnholdet

Jeg bor på hybel og sliter med søvn og å stå opp, forsover meg ofte.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har nylig flyttet ut av reiret til min mor og bor på hybel. Jeg greier meg ganske bra, men jeg føler at jeg blir plaget ganske så mye når det gjelder søvn. Jeg har hatt problemer med å sove ordentlig så lenge som jeg kan huske, men nå som jeg ikke har min mor som en garanti på at jeg våkner hender det at jeg forsover meg mer enn jeg vil egentlig tilstå. Jeg har aldri dratt til legen med dette problemet med tanke på at jeg egentlig ikke har vært i så mye fare takket være min mor. Men nå lurer jeg på, burde jeg dra til legen om dette, burde jeg kontakte skolens rådgiver først? Jeg frykter virkelig at dette kan være en stor fartshump for mitt skoleår om jeg ikke gjør noe om det, jeg hadde satt veldig stor pris på noen råd.

Besvart 09.09.2018 12:47
 

Svar
Hei gutt 17 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Så flott at du klarer deg ganske bra som hybelboer, for det kan være utfordrende på mange måter. Derfor forstår jeg at du er bekymret om du forsover deg litt for ofte fordi du har problemer med å sove ordentlig. Og det er derfor bra at du ønsker å gjøre noe med dette.

Det er ikke uvanlig at en i perioder av livet har søvnproblemer, og ungdom kan være ekstra sårbare. Derfor har vi laget flere artikler om søvn som jeg legger ved og anbefaler deg å lese. Her kan du få gode råd om hva du kan gjøre for å forbedre søvnen din.

Ellers er jeg enig med deg at du bør snakke med rådgiver på skolen. Her kan du få hjelp og oppfølging. I tillegg bør du ta en prat med helsesøster på skolen. Sammen med helsesøster kan dere gå gjennom dine vaner og rutiner i forhold til søvn, og finne ut hva du kan gjøre for å hjelpe deg selv. Her kan du også diskutere om du bør oppsøke lege for dine søvnvansker. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Råd til deg som sover dårlig

Jente våkner (colourbox.com)

Sliter du med å få sove godt, sovne når du legger deg eller med å komme deg opp om morgenen? Slik henger det sammen, og dette kan du gjøre.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser