Hopp til hovedinnholdet

Hvordan hjepe kjæresten som har det vanskelig?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 17 år. Jeg er i et forhold med en fantastisk jente, alt er kjempe bra mellom oss og jeg klager ikke. Jeg er bare redd for ho. Hun har det ikke så lett, ho har ikke hatt det så lett før. Det har skjedd mye i livet hennes som hun har hatt vondt av inni seg. Alltid når hun forteller meg noe som har skjedd før eller at ho er trist pga ho har det ikke så lett, så har jeg det vanskelig med å gi henne et bra svar. Jeg bryr meg sjukt mye om henne, og hadde ikke klart å se ho lei seg. Jeg prøver mitt beste med å være der for ho, men jeg føler ikke alltid det hjelper. jeg trenger noen gode tips for åssen jeg kan hjelpe hun mer. Og er veldig takknemlig for svaret jeg får. Tusen takk!!!

Besvart 16.09.2018 12:28
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Du høres ut som en veldig god og fin kjæreste. Du ønsker at kjæresten din skal ha det bra, men du vet ikke hva du skal si til henne for at hun skal få det bedre.

Det er ikke alltid at man kan si så mye for at den andre personen skal få det bedre. Noen ganger er det slik at uansett hva en sier så vil smerten av det som har skjedd være der. Uansett er det viktigste å være der for henne. Lytt til det hun har å si og støtt henne. Vis at du tåler det som blir sagt, og være en trygghet i hennes liv. For mange er det det som er det viktigste når en har det tøft eller er lei seg. 

Husk at du skal være kjæresten hennes og ikke terapauten. Det betyr at du kan være der for henne og lytte når hun har det tungt og vanskelig, men hvis hun sliter mye bør hun få hjelp av noen profesjonelle som hun kan ha samtaler med. 

Hva med å oppmuntre henne til å ta imot hjelp? Tilby henne å være med hvis hun er redd for å dra alene.

Til slutt tenker jeg at du kan spørre henne hva hun ønsker av deg. Hvilken rolle vil hun at du skal ha? Hva er det hun trenger av deg for at hun skal ha det bedre? Det er kun hun som vet hva som er best for henne, og ved å spørre viser du at du ønsker henne det beste, og ikke minst at du er der for henne.

Noen ganger er det også godt å få en pause fra det som er vondt og vanskelig. Gjør hyggelige ting sammen. Hva liker dere to å gjøre sammen? Når har dere det hyggeligst sammen? Gjør ting som begge får positiv energi av. 

Lykke til!

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser