Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir veldig frustrert veldig fort.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 15 år. Jeg føler at jeg blir veldig frustrert veldig fort. Jeg kjenner selv at denne frustrasjonen går over til sinnet, og for mine nermeste virker jeg kanskje av og til litt agresiv. Jeg føler alltid at jeg eg frustrert og at jeg bare har lusr å rive meg i håret eller slå i en vegg. Ofte eg jeg flink til å gjemme det, men jeg tror spesielt foreldrene mine merker det siden de fleste kjefter på foreldrene sine ofte. Jeg merker at de minste ting kan få meg til å klikke, og noen ganger kan jeg bare legge meg ned å grine fordi det tipper over. Jeg føler meg ikke som dette hele tiden. Når jeg er opptatt med andre ting som venner, trening osv merker jeg det ikke, men det er verst hjemme. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil bare ikke være så nøye på småting, men klarer ikke. Tips?

Besvart 13.09.2018 18:19
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du blir frustrert over at du får sterke følelser som irritasjon og sinne.

Dette er helt normale følelser som vi alle har men noen ganger kan vi kanskje ha litt mye av det eller at vi ikke får til å uttrykke oss ordentlig. Vet du hva som gjør at du blir frustrert? Eller hva som gjør at du blir sint?

Irritasjon og sinne har en funksjon for oss. Frustrasjon kommer oftest av at man er usikker på hvordan man skal forstå en situasjon.

Dersom det er noe som foreldrene dine gjør eller sier som får deg til å reagere så er det for det første helt normalt og det kan være godt å snakke om det. Det er ikke uvanlig at det er våre nærmeste som får frem disse sidene i oss eller hvor vi lar de få plass. Derfor er det ikke alltid man reagerer slik når man er sammen med venner.

Når du merker at du begynner å bli sint forsøk å kjenn etter hva som gjør at det blir slik. Forsøk å telle rolig inni deg eller fjern deg fra situasjonen. Dette kan være små øvelser som kan hjelpe deg til å roe deg ned igjen.

Jeg vil også anbefale deg å snakke med helsesøster om hvordan du har det. Ved å snakke om det og å sette ord på det som skjer vil det være lettere for deg å forstå hvorfor det blir slik og igjen få gjøre noe med det.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til nytte for deg å lese.

Ønsker deg alt godt!

God klem til deg.

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sinna
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sinna