Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med kjæresten min lengre.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med kjæresten min lengre. Jeg skjønner dette er vanskelig for dere å svare på, men har ingen å snakke med. Jeg er sammen med en på 22 år, og vet ikke om jeg skal gjøre det slutt eller ikke. For ca 1 mnd siden var han veldig voldelig og kastet meg rundt, kvelte meg og sa mange stygge ting mens han var full. Etter dette har jeg stilt spørsmål til hele forholdet selv om han har skaffet seg psykolog, fordi han sliter veldig mye med depresjoner. Dette er ikke den eneste grunnen til at jeg vil gjøre det slutt, fordi jeg har også veldig lyst til å bare være ung og meg selv, og ikke måtte tenke på en kjæreste. Det er mange fristelser rundt meg og jeg vil ikke måtte begrense meg nå når jeg er ung. Tenk om jeg angrer på at jeg var i et forhold i ungdomstiden min? Jeg får den jo aldri tilbake. Samtidig elsker jeg han veldig høyt

Besvart 14.09.2018 08:37
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Det høres strevsomt ut for deg og jeg forstår at du har behov for å drøfte dette med noen. 

Du skriver om forholdet ditt til kjæresten din, som du elsker høyt men samtidig kjenner du deg i tvil om du vil fortsette å være sammen med ham. Du beskriver svært uheldige hendelser, som ikke er greit for deg, eller noen av dere. Du har også i det siste kjent på at du har lyst til å være ung og bare deg selv, uten å være bundet eller forpliktet i et forhold.

Jeg tenker at det er viktig at du tar hensyn til deg selv og dine følelser nå. Det er lett å bli opptatt av andre og kjenne på dårlig samvittighet og/eller ikke ville såre eller gjøre det vondt for den andre. Det er lett å la seg styre av det, og glemme helt seg selv og egne lyster og behov. Husk at det er ditt liv, og det er du som bestemmer hva du vil gjøre med det. Du har rett i at ungdomstiden for deg er nå, og du kan gripe tak i den og bruke tiden for det du kjenner er rett for deg. Hele livet handler om valg og veier en kan velge å gå. Hva som er rett er ikke lett å forutse, men det er viktig at du har det godt og lever et liv som oppleves fint, utviklende og fruktbart for deg. Dersom du ikke opplever det slik i det forholdet du er i nå, så kanskje det er på tide å gå?

Jeg vil anbefale deg å gå til helsesøster på skolen eller til Helsestasjon for ungdom. Be om støttesamtaler og få hjelp til å sortere tankene dine. Det tror jeg vil være veldig godt for deg. 

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og jeg ber deg lese de og følge rådene som gis der.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Kjenner du noen som er i et usunt forhold?

Noen holder hånda foran munnen på ei jente (colourbox.com)

Si ifra om du tror en du kjenner er utsatt for trusler eller vold. Det handler ikke om hvor mye som skal til for at du skal varsle, men hvor lite. Sjekk faresignalene her.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser