Hopp til hovedinnholdet

Er lei meg og redd for en venninne. Mye psykiatri. Hjelp.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg snakker for en venn, hun ikke vet at jeg gjør dette for hennes og for min skyld. Helsesøster og psykolog har brutt taushetplikt før tørr ikke å snakke med dem. Hun er bestevennina mi og hun er den eneste jeg har i hele livet mitt, familien min eller de andre "vennene" mine vet ikke om henne. (Disse andre vennene mine er slemme mot meg så derfor så er de egentlig ikke venner) Hun har muligens(veldig høyt sannsynlig) bipolar lidelse, begge har vært igjennom ting. Nå er hun i en depressiv periode igjen(etter å ha vært veldig glad) hvor hun ikke svarer osv, varer ca i 1 uke Da blir jeg skikkelig lei meg, da gråter jeg som bare hjuling og ser og hører ting som ikke er der og blir sint på alt og alle hele tiden. Det er ikke hennes feil og det vet jeg, men jeg har ingen andre venner og en forferdelig familie. Alle på skolen vet om hvem jeg er og det er ikke trygt siden jeg har blitt mobba siden barneskolen.+jeg er redd for at hun skal ta livet sitt en dag. Hjelp meg+henne! Svar fort!

Besvart 14.09.2018 01:05
 

Svar
Hei Takk for at du kontakter Ung.no. 
Du har mulighet til å kontakte helsestasjon for ungdom der du bor. Du finner åpningstider på kommunens hjemmeside. Her kan du snakke med en lege ,helsesøster eller på noen helsestasjoner psykiatrisk sykepleier. De har alle taushetsplikt overfor den de snakker med. 
Det er noen unntak fra taushetsplikten. Det er dersom de er bekymret for at den de snakker med skal skade seg eller ta sitt eget liv. Da må de hjelpe personen videre til rett behandling.
Vil du snakke med noen anonymt kan du ringe til: Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.
 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser