Hopp til hovedinnholdet

Vurdert fastlegen, men er umulig å få time! Hva gjør jeg?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Spiser følelsene mine. Nettopp flytta og finner ikke motivasjon i noenting. Spiser masse drit, gråter hele tide , og får dårlig samvitiighet ovenfor omgivelsene mine. Motivert finnes ikke, smiler lite. Og jeg er kjent for den sprudlende sola. Elsker trening, men gir meg heller ingenting. Kun sukker og drit gir meg en god feeling kort. Sover dårlig. Orker ikke liksom. Alltid vært den sterke også, men er lei av å være det. Vil bare være alene. Vurdert fastlegen, men er umulig å få time! Hva gjør jeg?

Besvart 15.09.2018 13:43
 

Svar
Hei jente 20 år.
Så bra at du skrev til oss her på ung.no!
Når en som elsker å trene - ikke orker det, en som vanligvis er sprudlende - ikke klarer å smile og heller ikke har motivasjon til noen ting, sover dårlig og isolerer seg, skal man få hjelp! Du skal få time hos fastlegen din! Fastlegen har plikt til å ta deg inn. Ring fastlegekontoret og si at du må få hjelp så snart som mulig! Du kan bare lese opp det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å tenke så mye. De vil forstå at du trenger hjelp. 
Mens du venter på hjelp må du se om du klarer å aktivere deg og sosialisere deg. Kan du gå 20 minutters turer hver dag? Kan du finne en gå disse turene med? Når man er aktiv er det lettere å snakke. 
Skriv liste på det du må gjøre. Kryss av for hver ting som er gjort. Det kan lettet motivasjonen. 
Det er svært viktig at du søker hjelp så snart du kan! Se artikkelen om hjelpetjenester. 
Du kan også ringe legevakten på nummer 116 117 eller nødnummeret 113. 
Du er viktigst i verden for deg selv og du skal få hjelp! Søk hjelp!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Råd til deg som sover dårlig

Jente våkner (colourbox.com)

Sliter du med å få sove godt, sovne når du legger deg eller med å komme deg opp om morgenen? Slik henger det sammen, og dette kan du gjøre.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser