Hopp til hovedinnholdet

Filosoferer masse, lurer på legning, er jeg normal?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei ung.no! Først vil jeg bare si at jeg er utolig glade for at dere vil bruke tid til oss ungdommer som trenger noen å snakke med! Setter veldig mye pris på det<3 Men jeg er en jente på 14 år og har noen spørsmål om følelsene til kjærlighet og usikkerhet om kjærlighet. Jeg merker i ungdomsårene at alt har forandret seg og at jeg er mer nysgjerrig og tenker mer på ting som jeg ikke tenkte på så mye før. Det er bare noe med usikkerheten min på om her er 100% sikker på om jeg liker gutter. Nei, jeg sier ikke at jeg tror jeg er lesbisk. Jeg har alltid likt gutter, syns de er urolige fine skapninger og bli jo kåte av dem. Jeg har bare vært forelsket i gutter, aldri jenter. Men jeg lurer bare om det er normalt og være usikker på det og tenke/filosofere mye på det. Jeg ser bare for meg i framtiå med en gutt, aldri en jente. Men jeg går rundt nå for tiden og tenker «tenk hvis» jeg innerst inne liker jenter, men hjernen setter bare skul for det. Så ville bare få et svar på det er normalt.Takk!

Besvart 17.09.2018 07:34
 

Svar
Hei jente 14.

Takk for at du skriver til oss på ung.no.


tusen takk for en hyggelig melding, det er veldig viktig å snakke om ting man tenker på og det er fint å ha et sted å skrive inn hvis man ikke vil eller kan snakke med noen andre om det. Det er mange som også synes det er lettere å skrive ting man tenker på.

Du tenker mye om dagen og filosoferer over livet, det vil jeg rose deg for. Det er bra at du åpner opp for alle tankene og tillater deg å lure. Det er fint, selv om det ikke nødvendigvis trenger å bety noe som helst.

Du skal vite at dette er helt naturlig, jeg tror nesten alle på et eller annet tidspunkt i livet er innom tankene du skriver om. Det som er fint med deg er at du tør å kjenne på det, skrive om det og lar deg selv få lov til å kjenne på det. 

Du er skikkelig tøff, så dette tror jeg du finner ut av og igjen, det er helt naturlig.

Hvis du på et eller annet tidspunkt skulle ha behov for noen å snakke mer med, som kan hjelpe deg å sortere, så kan du ta kontakt her. 

Youchat

Ungsomstelefonen

Helsestasjon for kjønn og seksualitet

Heier på deg, masse lykke til. :) 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Er det lett å være ung og homofil?

Kanskje har du egne erfaringer, eller kanskje er du usikker på din egen legning?

Gå til vote


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser