Hopp til hovedinnholdet

Mamma lar meg ikke møte kjæresten min, og jeg er redd han blir lei av meg.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er sammen med en gutt og vi elsker hverandre veledig mye. Og mamma vet at jeg er samme med han, og hun la meg ikke gå ut hun alltid sier du få lov gå til skolen bare. Hun klarer ikke forstå meg. Og nå jeg lyver jeg sier til henne at jeg går på lekse hjelp men nei jeg bare møtt kjæresten min til klokka 5. Og han bor i ski mens jeg bor i Oslo han tar langt tid å komme til meg hver dag og han prøver å ikke vise meg at han er lei av det at jeg kan ikke Være med han hele tiden. Hva kan jeg gjøre for han skal Være glad fordi jeg er 100% sikker mamma kan aldri forstå meg uansett hva jeg kommer å gjøre?

Besvart 24.09.2018 10:34
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du er i en vanskelig situasjon, og ønsker å være mer med kjæresten din.

Jeg tenker at moren din helt sikkert bare ønsker å beskytte deg, og at hun bare er bekymret fordi hun er glad i deg. Selvom om det kan være vanskelig å forstå hvorfor du ikke får se kjæresten din så har hun helt sikkert grunner for dette. Det er likevel noe dere kan prøve å snakke om. Kanskje er det fint for deg å høre hvorfor hun er bekymret, og for henne å få høre hvordan det føles for deg. Kanskje vil hun forstå bedre hva du tenker, og også tenke mer igjennom avgjørelsen? I alle fall så tenker jeg at det kan være fint å snakke om. Kanskje vil dere forstå hverandre bedre på den måten. Du kan jo for eksempel spørre moren din om hun har lyst til å treffe han, eller om det er noe som kunne gjort henne tryggere? Det er uansett en fin ting for dere å snakke med hverandre om dette.

Jeg skjønner at du er redd for at kjærnesten din blir lei av dette. Jeg tenker at det kanskje er viktig å snakke med han om dette også? Du er jo i en veldig vanskelig situasjon, og jeg er helt sikker på at han vil forstå deg om du forklarer dette for han. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Får du lov til å ha kjæreste?

To som holder hender (colourbox.com)

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser