Hopp til hovedinnholdet

Kan man bli innlagt på grunn av selvskading?

Jente 14 år
 

Spørsmål

kan man bli innlagt pga selvskading? ( kutting )

Besvart 19.09.2018 21:18
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no

Man blir ikke innlagt på psykiatrisk avdeling på grunn av selvskading alene. Som regel er det flere årsaker til at en blir innlagt som foreksempel fare for liv og helse.

Det er mange ulike typer psykiatriske avdelinger. Det er ønskelig at man behandler flest mulig pasienter på lavest mulig nivå. Dette vil si at man helst vil prøve å behandle mennesker hos helsesøster, lege, eller ved en psykiatrisk poliklinikk. Dette vil si at pasientene kommer til timer hos sin behandler og går hjem etterpå.

For å bli innlagt må man fortrinnsvis være så syk at man ikke klarer å ta vare på seg selv og/eller er til fare for seg selv eller andre. Selvskading kan godt være grunn til å bli lagt inn, men det vil være på bakgrunn av en helhetsvurdering av helsetilstanden.

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hva er BUP?

Jente prater med en psykolog (colourbox.com)

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser