Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket, men føler meg litt dårlig på grunn av det. Hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har en kjæreste som jeg har hatt i seks år nå, vi er veldig nære hverandre. Men da vi ble sammen var det på en måte et slags «tulle-forhold» siden vi ikke visste noe om hverandre, om oss selv eller kjærlighet. Da var det ikke sånn som det er nå, for et par uker siden veksla vi fire snapchat-meldinger, og jeg er så forelska at jeg har vondt i magen! Han spurte meg noen spørsmål, og jeg gjorde det samme. Han vet om usikkerhetene mine, og for første gang så lenge det har betydd noe føler jeg meg vakker. Han vet at jeg er usikker på puppene mine siden de er ganske små, og rumpa mi siden den er stor og mange stirrer. Han skrev om hvor vakker jeg var, og at han skulle ønske at jeg aldri kom til å forandre meg. Hvordan blir jeg kvitt den vondt i magen følelsen? Jeg er varm, kvalm og har hodepine, men føler meg samtidig så lett. Hvordan blir jeg kvitt det vonde innei det gode?

Besvart 20.09.2018 20:43
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du har hatt kjæreste lenge nå, og dette forholdet startet som et tulle-forhold. I det siste derimot har du følt deg veldig forelsket i han, og du har vondt i magen, har hodepine og er varm på grunn av dette. Du lurer på hvordan du kan bli kvitt den dårlig følelsen oppe i den gode følelsen. 

 

Når man er forelsket er det ofte sånn at man har så mange sommerfugler i magen at man nesten føler seg dårlig og at det er mye nervøsitet og spenning i kroppen. Dette i lengden kan bli slitsomt. Til sammen er det da ikke så rart om du har litt vondt i magen, har hodepine og føler deg varm. 

Måten du kan bli kvitt dette er ved å prøve å roe deg selv ned litt, og prøve å minske hvor mye du blir dratt av disse følelsene. Det er flott at du er forelsket i kjæresten din, men det er også viktig å puste godt ut og ikke la det stresse og slite deg ut. 

Han er jo allerede kjæresten din, så du trenger kanskje ikke være like nervøse som andre er for om de liker deg eller ikke og bekymringer som det. Dette er jo en bra ting, og nå kan du bare fokusere på at du har sterke følelser for han og nyte det, uten å stresse for mye med det. 

Jeg tror nok dette ordner seg. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser