Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter veldig i hverdagen. Hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter veldig i hverdagen. Vennene mine legger egentlig ikke merke til noe men jeg sitter med tårer hver dag. Jeg føler at jeg aldri kommer til å bli noe i livet og at jeg kommer til å bli glemt gjennom tidene, jeg vil ikke dette. Jeg bil huskes å ikke bare bli borte som et blad om vinteren. Dette har jeg tenkt på i flere år, men klarer ikke å prate med noen om dette. Jeg vil prate med noen som for eksempel en sykolog eller noe men da må jeg fortelle dette til foreldrene mine og det klarer jeg ikke. Jeg er så redd får å skuffe dem..... hva skal jeg gjøre?

Besvart 25.09.2018 16:41
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er så trist å lese at du sliter så. Når man strever med slike negative tanker som du gjør, blir man veldig trist og lei, og man gråter. 
Det er viktig at du forstår at du kke må tenke på at du skuffer foreldrene dine! De elsker deg akkurat slik du er, og de vil at du skal ha det bra og få hjelp når du sliter. 
I første omgang kan du snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye til å begynne med. Det kan være at hjelpen helsesøster kan gi er nok til at du klarer å tenke annerledes, slik at du får det bedre. 
Du kan også snakke med fastlegen. I og med at du er 16 år, trenger ikke foreldrene dine vite at du drar dit. Du bestemmer selv hvem som skal vite hva om helsen din. Benytt samme metode med utskrift/skjermbilde. 
Mens du venter på hjelp kan du lese de vedlagte artiklene og se om det er noen tips der du kan bruke for å hjelpe deg selv. 
Det er ikke noe å vente med, snakk med helsesøster så snart du kan!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser