Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter, gråter mye og hater livet mitt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg sliter skikkelig. Hver kveld ligger jeg å. Gråter for jeg hater livet mitt. Jeg prøve rå passe inn, men det funker ikke, til og med hjemme klarer jeg ingenting. Jeg spiser nesten ingenting, på en dag kan det hende at jeg ikke spiser, jeg sover utrolig lite, og jeg klarer ikke å si at jeg sliter med alt. ingen vet om at jeg sliter psykisk. Hvordan kan jeg fortelle mamma at jeg sliter og trenger hjelp?

Besvart 24.09.2018 17:08
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Det er ikke enkelt å være deg for tiden.
Jeg skjønner at det er strevsomt å ha så mange vanskelige tanker og følelser. 
Det er ekstra vondt når en har tankene helt for seg selv. Tankene blir gjerne større og større,  og mer kompliserte da. 

Det er fint at du har tenkt å snakke med din mor om dette. Fortell det akkurat som det er, eller vis henne det du har skrevet her. 
Det er lurest å være tydelig, slik at du kan få god støtte og hjelp. 

Du kan også snakke med helsesøster på skolen, eller fastlegen. De kan hjelpe deg til å finne ut av hvilken type hjelp som er best for deg. 

En ting er sikkert. Slik du har det nå, skal du ikke ha det for alltid. Selv om det kanskje føles slik akkurat nå, så skal du vite at livet og du selv er i stadig utvikling. 

Jeg håper at noe av dette og vedlagte artikler kan være til hjelp. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser