Hopp til hovedinnholdet

Jeg kjenner meg ikke igjen i diagnosen psykologen har satt.

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg går på BUP og har fått diagnosen Separasjonsangst men jeg kjenne meg ikke helt igjen i symptonene når jeg har søkt på google men jeg tror jeg heller har agorafobi for jeg er redd for plasser med folk og spesielt kjøpesenter og nye plasser jeg merker først hjertebank og at jeg blir svimmel,varm, får ikke puste og stenger alle lyder og alt ute og jeg tenker at jeg må ut jeg spenner av meg jakker og sko og så hyperventilerer jeg. jeg har slitt mye med depresjoner og jeg har blitt mobbet. hva skal jeg gjøre? hvordan tørre å snakke om det med psykelogen min? jeg liker ikke å si ting men heller å bli spurt.

Besvart 24.09.2018 19:40
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Det er viktig at du får til å si noe om at du ikke kjenner deg igjen i diagnosen som er satt. Kanskje du kan få til å snakke med foreldrene dine om det og så kan de snakke med psykologen din? Eventuelt at en av foreldrene dine blir med i en samtale, så får dere pratet mer om hva som plager deg. 

Psykologen tar utgangspunkt i den informasjonen som kommer frem i samtalene dere har sammen. Hovedmålet er å gi deg god hjelp, slik at du får det bedre med deg selv. Det er viktig at du får frem det som plager deg og får riktig hjelp. Kanskje du kan få til å si noe om at du gjerne vil ha spørsmål, og at det er er lettere for deg da å si mer om det du strever så med. 

Noen synes også det er enklere å skrive ned det som er vanskelig å si noe om. Det er noe du kan forsøke på og så gi det til psykologen din i deres neste avtale. 

Se også artikler jeg har lagt ved til deg.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser