Hopp til hovedinnholdet

Har jeg et sinneproblem?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Når jeg blir provosert/sinna så klarer jeg ikke å holde sinne inni meg det må ut på en eller annen måte. Det føles ut som det eksploderer og koker over inni meg, jeg sier utrolig mye dritt (også ting jeg ikke mener) jeg må virkelig holde igjen får å ikke slå noen (klarer ikke altid å holde igjen), jeg kaster ting, slår i bord/vegger osv.., smeller i dører og skriker så det holder. Alt dette er ikke hver gang, det spørs hvem jeg blir provosert/sint på. Når det gjelder venner så kan jeg få lyst til å slå til de (jeg slo til en av bestevennene mine i ansiktet en gang, ikke veldig hardt men det skjedde) og sier utrolig mye drit. Når det er familie går det mer i skriking, kasting av ting, slåing i ting og smelling i dører. Har jeg sinneproblemer? Hva skal jeg gjøre med det? (Har nevnt det hjemme at jeg føler jeg sliter med det, men får ikke noe respons)

Besvart 21.09.2018 14:45
 

Svar
Hei Jente 15


Takk for fint spørsmål! Ja, jeg tenker du har et sinneproblem. Du skriver selv at du gjør ting mot mennesker du liker, som du ikke ønsker å gjøre. Og da høres det også ut som du skjønner at dette kan skade venne- og familieforholdene dine. Sinne er bra på mange måter. Det hjelper oss til å sette grenser for hvordan vi vil bli behandlet. Men sinne er problematisk fordi det gjør at vi tenker mindre fornuftig der og da og kan få oss til å handle på måter som kan skade både oss selv og andre. Jeg er sikker på at det er gode grunner til at du blir sint. Jeg syns du skal finne en voksen person som du stoler på som du kan snakke med om dette, feks helsesøster på skolen. Jeg syns også det er modig av deg å ha prøvd å ta dette opp med familien din. Du hadde fortjent respons på det. Helt til slutt vil jeg si at det er vanlig å være sint og frustrert i ungdomsårene. Det er også vanlig at dette går over, men for din del vil jeg tenke at det hadde vært lurt å finne mer ut av det så du slipper å få større problemer med venner og familie enn du fortjener. 

Lykke til!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Bruker du vold når du blir sint?

Sinna?

Er du ofte aggressiv? Slår du andre når du blir sinna eller fortvila? Har du hevntanker nesten daglig? Hvis du får ja på et eller flere av spørsmålene, kan det være du har et volds- eller aggresjonsproblem.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser