Hopp til hovedinnholdet

Alt er dritt, alt går ned, får angstanfall hver kveld.. Hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14 år. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre lenger.. Alt er dritt. kommer meg ikke på skolen, ikke ut med venner og alt er dritt. Er helt ærlig kjempe redd. Mamma og pappa vet om det og jeg får samtaler på bup, men det hjelper ikke.. så vet ikke jeg.. ting har vært bedre en periode for jeg klarer å dra i stallen osv, men nå går alt ned igjen.. har angst anfall nesten hver kveld.. Vet ikke om det vil hjelpe å skrive her, men da har jeg da ihvertfall prøvd. Og måtte få det ut.

Besvart 24.09.2018 19:59
 

Svar
Hei, jente på 14 år

Takk for at du skriver til ung.no.

Det høres vanskelig ut å ha det slik som du har det nå. Du har fått tilbud på BUP og det tror jeg høres ut som en god idé. Du sier at dette ikke hjelper. For mange så kan det ta litt tid før man opplever å få hjelp. Det å bli kjent med en psykolog og også sine egne problemer kan være en prosess som tar litt tid. Jeg vil råde deg til å ikke gi opp håpet om at dette skal hjelpe! Forsøk heller å snakke med din psykolog om at du synes det er vanskelig nå og at du også er bekymret for at du ikke opplever at hjelpen du får hjelper. Dette kan være et godt utgangspunkt for å finne ut av hvordan dere skal hjelpe deg sammen. 

Du forteller om angstanfall. Dette er veldig slitsomt for dem som opplever det - men det er veldig viktig å vite at det ikke er farlig og at det alltid kommer til å gå over. Du kan lese mye nyttig om angstanfall på denne linken

Det at du har hatt gode perioder i stallen forteller noe om at du vet noe om hvilke situasjoner/aktiviteter som er gode for deg. Forsøk å bruke litt tid på nettopp slike aktiviteter selv om du har det vanskelig nå. Det er gull verdt å komme seg litt ut, spesielt i tunge perioder. Se om det kanskje også er andre aktiviteter du synes er overkommelige nå slik at du får inn litt andre inntrykk og opplevelser. Du forteller at det er vanskelig å komme seg ut med venner og det vil det dessverre være i de vanskeligste periodene. Det er likevel veldig bra dersom du klarer å være litt med selv om det ikke frister. I vanskelige perioder er det ikke så lett å vite hva som er det beste for oss fordi både kropp og hjerne sier "nei". Det vil likevel være viktig for oss å komme oss ut slik at man ikke blir sittende inne med kun egne vanskelige tanker og følelser.

Jeg råder deg til å snakke med psykologen om alt som er vanskelig nå. Du kan også snakke med psykologen om hva du skal gjøre når du får angstanfall. Det finnes mye hjelp å få når det gjelder dette!

Ønsker deg lykke til og sender deg en god klem. 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser