Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kommer over eks-kjæresten min?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei ung.no. Jeg går nå i 10.klasse. I hele 7.klasse var jeg sammen med en gutt. Vi startet på forskjellige ungdomsskoler, og slo opp sommeren før ungdomsskolen. Vi var ikke et veldig seriøst par, noe som vil si at vi ikke hadde sex eller klinte eller noe. Vi kysset litt. Vi var heller aldri hjemme hos hverandre. Etter vi slo opp, fikk jeg også vite at han egentlig ikke likte meg de siste to månedene vi var sammen. Etter vi slo opp har han hatt mange kjærester, og er sammen med ei i dag, og de har vært sammen i over et år nå. Jeg har ikke hatt noen kjærester etter han, men ønsker meg veldig en. Jeg tenker veldig ofte på han, leser gamle meldinger og ser på instagrammen hans nesten hver kveld. Vi har faktisk heller ikke sagt et ord, verken i virkeligheten eller på melding, siden vi slo opp. Men jeg vil glemme han, ettersom han har glemt meg. Men hvordan?? Pils trenger å glemme han. Kan ikke snakke med noen siden dette er lenge siden, og alle tror jeg har glemt han for lenge siden.

Besvart 01.10.2018 02:32
 

Svar
Hei

Beklager at jeg svarer deg sent. 

Jeg skjønner at du ønsker å komme deg videre. Det kan høres litt ut som at det du egentlig ønsker deg er en kjæreste, men at du tenker på eks-kjæresten din fordi han er den eneste erfaring du har, og derfor er det han det er "enklest" å tenke på når du tenker på det å ha kjæreste. Det er nok ikke så unaturlig å gjøre det. 

Jeg tenker at det kan være vanskelig å gå rundt å tenke masse på at man vil ha en kjæreste, fordi slike ting er vanskelig å planlegge. Det viktigste er nok å være åpen for å møte nye mennesker, og å ta seg god tid til å bli kjent med noen. Man kan ikke tvinge seg selv til å begynne å like noen, men sjansen er større for å treffe noen man liker som man ofte er sosial og omgir seg med nye mennesker. 

Om det er slik at du også har følelser for eks-kjæresten din, som ikke kun handler om at du savner en kjæreste generelt, så tenker jeg at det kan være en fin ting å snakke med venner eller noen du stoler på om. Det kan kanskje kjennes litt rart ettersom det er lenge siden det ble slutt, men det er ingen regler for hvor lang tid man kan bruke på å komme seg over noen. Så om dette er noe du føler du sliter med fremdeles er det nok godt å snakke med noen om det. Det kan ofte hjelpe. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Å ha kjæreste

par (colourbox.com)

Det er godt å ha en kjæreste! En som er din, og ingen andres. Men hva er det som er så bra med kjærester? Hva synes du? Del dine erfaringer i kommentarfeltet!

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser