Hopp til hovedinnholdet

Alt er en katastrofe, jeg takler ikke mer

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg sliter mye med meg selv. å jeg går til psycholog men det hjelper ikke stort. jeg er konstant aleine. å har en følelse på at jeg ikke takler mer. at jeg bare vil gi opp. problemet er at jeg har hatt en litt for jævlig oppvekst. det har lissom ikke vært noe alkohol inn i bildet men. jeg har blitt utsatt for vold både av mor og far. men det jeg skal fram til. jeg takler ikke mer. minnene mine fosser inn hele tiden. jeg sitter å griner hele tiden. å jeg fikk akk en diagnose om at jeg er suicidal. og mamma overreagerer om at jeg ikke får lov til å være aleine. men vil heller ikke være aleine så ja. men jeg takler ikke mer. jeg sover max 3 timer om natta, jeg er fra værende fra venner og alle blir sinte på meg fordi jeg ikke alltid reagerer lenger. jeg smiler aldri. alt er en katastrofe. Jeg takler ikke mer. det går ikke

Besvart 28.09.2018 18:42
 

Svar
Hei!

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 16 år!

Det er så leit å høre at du har det så vanskelig nå. Du har opplevd mye vondt i livet ditt og jeg forstår at du får mange vanskelige tanker på grunn av det.

Livet kan være vanskelig i perioder. Spesielt i ungdomstiden kan man oppleve vonde tanker og følelser. For noen blir tankene og følelsene så vanskelige at de ikke ønsker å leve. Men det er mulig å få det bedre! De aller fleste kommer ut av slike perioder og kjenner seg sterkere. 

Det er dumt at du ikke synes det hjelper å snakke med psykologen. Det handler mye om kjemi når man snakker med noen. Dersom du opplever at du ikke får den hjelpen du trenger kan du be om å få en ny psykolog. Det er viktig at du får god og riktig hjelp. Den som tar i mot alle tankene og følelsene dine må gi deg støtte. 

Du skriver at du har blitt utsatt for vold av begge foreldrene dine. Slik jeg forstår det bor du sammen med mamma. Blir du fortsatt utsatt for vold? Du skriver at du ikke vil være alene og jeg forstår det slik at selv om mamma er overbeskyttende nå så passer det bra at hun er det nå.

Dersom du tenker at du kunne hatt det bedre hvis du bodde et annet sted kan du ta kontakt med barnevernet. Noen ganger har barn og unge det bedre uten sine biologiske foreldre. Du kan ringe alarmtelefonen og snakke med dem. Der vil du få gode råd! 

Du vet kanskje om det, men du kan når som helst på døgnet ta kontakt med hjelpetelefonen på nummer 116 123. Det er gratis og du kan være anonym. Hvis du bare trenger å prate med noen, få høre en mening om noe, eller be om råd, så er det personer på denne linjen som kan hjelpe deg. Kanskje det å vite at det alltid er mulig å snakke med noen kan gjøre alt litt lettere å bære. 

Ta godt vare på deg selv. Jeg ønsker deg alt godt! 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser