Hopp til hovedinnholdet

forelsket i gutt i klassen, men usikker på om han liker meg!

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er forelsket i en gutt i klassen, men jeg er usikker på om han liker meg. Han ser mye på meg, men sier at han vil være venner. Jeg har ikke fortalt han at jeg liker han. Jeg har crohns sykdom og det gjør at jeg blir usikker med forhold og sånt, siden magen min lager mange rare lyder. Er redd for at han synes det er teit eller morsomt ettersom det er et sårt tema. Sliter også med angst; for å stole på folk, si noe feil osv. Trenger hjelp

Besvart 03.10.2018 09:08
 

Svar
Hei!

Det er fint at du skriver til oss! Du r usikker på om gutten du er forelsket i , liker deg på samme måte. Han er klar over at du liker han og han sier han vil være venner. Det kan være han ikke er klar for et forhold ennå, men at han likevel kan like deg godt.

Kanskje kan det også være han trenger mer tid for å finne ut hvilke følelser han har for deg og at du må være litt tålmodig?

Om han liker deg på den måten, tror jeg ikke det har mye å si for han at det kommer lyder fra magen din.

Du sier også at du sliter med angst og at du ikke  tør stole på folk. Angst er noe alle kan kjenne på mer eller mindre, og angsten er ike farlig så lenge den ike ktar overhånd og styrer deg veldig. Men det kan være viktig å snakke med noen om de følslene du har når angsten kommer og at du får satt ord på hvordan det kjennes for deg. Bare det å kunne snakke om det kan være til stor hjelp for deg. Og hvem kan du snakke med? Det kan være en person du kjenner godt og som du stoler på, feks en lærer. Men du kan også snakke med helsesøster på skolen. Hun er vant med å snakke med ungdommer som strever og hun er i tillegg en fagperson som kan mye om angst. Hun har også taushetsplikt om du skulle være redd for at hun snakker med andre om det du forteller henne.  Det kan være til god hjelp for deg!

Jeg legger også ved noen artikler det kan være fint for deg å lese.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Hvordan få han/henne interessert?

Jente ligger i gresset (colourbox.com)

Er du forelsket, men føler deg usynlig i hans/hennes nærvær? Eller sliter du bare med å komme ut av vennesonen? Av og til gjelder det bare å være litt tøff og tørre å være seg selv. Ung.no gir deg tips til hvordan du kan vekke interessen!

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser