Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med mange ting og jeg vil gjerne snakke med noen..

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter veldig med tanker ikke bare om selvmordstanker men veldig mye mere:/ jeg har veldig lyst til og snakke med noen om det men, jeg vet ikke hvordan jeg skal få ting ut. Jeg er veldig redd for og bli missforstått eller at de skal tenke at jeg er gal ellerno. Jeg vil bare ha hjelp, fordi er så utrolig sliten. Har ikke vært på skolen på en uke har bare ligget i sengen.

Besvart 30.09.2018 19:02
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du bærer på mye inni deg som du blir sliten av og som du vil ha hjelp for.

Jeg tror nok det er mange som kan kjenne seg igjen i det at man kan være redd for at ingen skal forstå det du sier. Jeg vil sterkt anbefale deg å utfordre deg på dette likevell. Dersom det kan hjelpe deg å skrive ned i en bok så kan det være et godt utgangspunkt.

Helsesøster har god erfaring med å snakke med ungdom som strever og dersom du er redd så kan du si det. Sammen kan dere prøve å finne ut av hva du strever med og hva du kan gjøre for å få det bedre. Jeg tror det kan være til hjelp for deg slik at du slipper å ha det så vondt helt alene.

Du er helt sikkert ikke gal!

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese også.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart.

Du er god som gull! God klem til deg.

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst